Zirai Don Desteği Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
12 Nisan 2025'te yaşanan zirai don felaketinin ardından merakla beklenen tarımsal destek ödemeleri başladı. Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilerin hesaplarına ödemeler aktarılıyor.
Ödemeler 20 Ekim İtibariyle Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen destekleme programı kapsamında, 12 Nisan'da meydana gelen zirai don felaketinden etkilenen üreticilere yönelik ödemeler 20 Ekim 2025 tarihi itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda, Malatya başta olmak üzere birçok ilde üreticilerin hesaplarına paralar yatırılıyor.
En Yüksek Miktar Hangi Ürüne?
Destekleme ödemelerinde en yüksek miktar kayısı, kiraz ve şeftali, limon, mandalina, portakal, vişne üreticilerine veriliyor. Malatya'da üreticilere gönderilen bilgilendirme mesajlarında, TC kimlik numarasının son hanesine göre ödeme tarihleri duyuruldu. Buna göre, sonu 4, 6 ve 8 olanlar 20 Ekim saat 18.00'den sonra, sonu 0 ve 2 olanlar ise 24 Ekim saat 18.00'den sonra ödemelerini alabilecek.
SMS ile Bilgilendirme Yapıldı
Üreticilere gönderilen SMS'lerde, 'Tarımsal Destek Ödemesi'nin hesaplara yatırıldığı bilgisi yer aldı. Ödemelerin birkaç gün içinde tamamlanacağı belirtilirken, çiftçilerin uzun süredir beklediği devlet desteğine kavuştuğu bildirildi.
Malatya'da Moral Oldu
Malatya'da binlerce çiftçi için büyük önem taşıyan bu destek, özellikle kayısı üreticileri açısından moral kaynağı oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, ödemelerin belirlenen takvim doğrultusunda kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.