Silah ve İHA Eğitimi İddiaları Asılsız Çıktı!
İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son zamanlarda çeşitli medya platformlarında dolaşıma giren iddialara yönelik resmi bir bilgilendirmede bulundu. Kamuoyunda geniş yankı bulan 'Türkiye'de çeşitli gruplara silah ve İHA eğitimleri verildiği' yönündeki haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı kesin bir dille belirtildi.
DMM tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan duyuruda, bu tür içeriklerin birer 'kara propaganda' faaliyeti olduğu vurgulandı. Açıklamada, yalan haberlerin Türkiye'nin bölgedeki huzur, istikrar ve barışı önceleyen kararlı duruşunu baltalamayı amaçladığı ifade edildi.
Uluslararası Kamuoyunu Manipüle Etme Çabası
Söz konusu iddiaların arkasındaki niyetlere de değinen merkez, bu tarz paylaşımların kaynağının belli olduğunu ve belirli bir amaca hizmet ettiğini kaydetti. Açıklamada şu kritik ifadelere yer verildi:
'Menşei belli olan bu tür paylaşımlar, bölgesel huzursuzluğu artırma, Türkiye'nin Filistin davasındaki meşru duruşuna zarar verme ve küresel kamuoyunu yönlendirme amacını güden sonuçsuz girişimlerdir. Halkımızın, toplumu aldatmaya çalışan bu asılsız iddiaları dikkate almaması büyük önem taşımaktadır.'
İletişim Başkanlığı, vatandaşların manipülatif içeriklere karşı dikkatli olması ve yalnızca resmi kanallardan gelen bilgilere itibar etmesi gerektiğinin altını çizdi.