Sahada Kıran Kırana Mücadele

Malatya 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde 2025-2026 sezonu tüm heyecanıyla devam ediyor. Ligin 7. haftasında oynanan müsabakalar, zirve mücadelesinde kartların yeniden karılmasına neden olurken, bir karşılaşma olumsuz hava koşulları nedeniyle sekteye uğradı.

Haftanın en dikkat çeken skorlarından biri Kaldırım Gücüspor'un, Kale Gençlerbirliği'ni tek golle geçtiği maç oldu. Zirve hesapları yapan Arapgirspor, kendi evinde Hekimhan Girmanaspor'a 2-1 boyun eğerek önemli bir avantaj yitirdi. Diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı:

Malatya Galataspor, deplasmanda Beydağı Kutan'ı 1-0 mağlup etti.

Sanayispor, Malatya İdmanyurdu'nu gol düellosunda 3-2 devirdi.

Darendespor, Çatyol Belediyespor karşısında 2-0'lık net bir galibiyet aldı.

Ataköyspor, Sürgüspor deplasmanından 3-0 gibi farklı bir skorla döndü.

Yazıhan Belediyespor ile Arapgirgücü arasındaki dev randevu 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Akçadağ Maçına Kar Engeli

Haftanın programında yer alan Konakspor - Akçadağspor müsabakası, Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle oynanamadı. Zeminin tamamen karla kaplı olması üzerine hakem heyeti ve federasyon yetkilileri, sporcu sağlığını korumak adına maçı ileri bir tarihe erteleme kararı aldı.

Gruplarda Zirve Yarışı Kızıştı

haftanın ardından puan tablolarında büyük bir rekabet gözleniyor:

A Grubu: Yazıhan Belediyespor, 16 puanla liderlik koltuğunu korumayı başardı. Aynı puana sahip olan Arapgirgücü ise averaj farkıyla ikinci sırada takibini sürdürüyor.

B Grubu: Zirvede büyük bir düğüm hakim. Arapgirspor 18 puanla ilk sırada yer alırken, bir maçı eksik olan Hekimhan Girmanaspor da 18 puanla zirve ortağı oldu. Bu grubu 13'er puanlı Ataköyspor ve Darendespor yakından takip ediyor.

Amatör futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ligde, önümüzdeki haftalarda oynanacak maçların şampiyonluk yolunda belirleyici olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme