Otoyolda Cephanelik Çıktı! Kocaeli' de Minibüsten 60 Ruhsatsız Tabanca Fışkırdı
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, silah kaçakçılığına yönelik yürüttüğü başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kartepe ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir minibüse gizlenmiş çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirilirken, sevkiyatı gerçekleştiren şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yüklü miktarda silah sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından, Anadolu Otoyolu'nun Kartepe geçişinde belirlenen şüpheli bir minibüs durduruldu. Güvenlik güçlerinin araç üzerinde yaptığı titiz incelemeler, yasa dışı silah ticaretine büyük bir darbe indirdi.
Araçtan Cephanelik Çıktı
Minibüste yapılan detaylı aramalar sonucunda, özel bölmelere gizlenmiş halde 60 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Silahlarla birlikte; 60 adet silah kutusu, 120 adet şarjör, 120 harbi ve 120 kabza aparatı muhafaza altına alındı. Ayrıca operasyon sırasında, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin dolara da el konuldu.
1 Şüpheli Gözaltında
Operasyon kapsamında araçta bulunan bir kişi emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Yakalanan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.