Ömer Çelik'ten Riyad'daki Havalimanı Saldırısına Tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan saldırıyı lanetledi. Saldırıların sivillerin hayatını ve bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirten Çelik, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün yanında olduğunu vurguladı.
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nın yeniden hedef alınması, Türkiye'den tepkiyle karşılandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada sivillerin ve sivil altyapının hedef alınmasını kınarken, Suudi Arabistan'a destek mesajı verdi.
Ömer Çelik Saldırıyı Lanetledi
Ömer Çelik, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Riyad'daki havalimanına yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Sivilleri tehlikeye atan ve sivil tesisleri hedef alan eylemlerin bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekti. Saldırıda hayatını kaybedenler için rahmet, yaralananlar için şifa dileklerini ileten Çelik, Suudi Arabistan halkına yönelik taziye mesajını da paylaştı. Açıklamasında, bu tür saldırıların bölgesel güvenlik üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı.
Türkiye'den Suudi Arabistan'ın Egemenliğine Destek
Çelik'in açıklamasında Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerine ve ülkenin egemenlik haklarına yönelik desteğine de yer verildi. Cumhurbaşkanı'nın daha önce dile getirdiği tutumu hatırlatan Çelik, Türkiye'nin dost ve kardeş Suudi Arabistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğini ifade etti. Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan saldırı, sivil altyapının korunması ve bölgesel istikrarın sürdürülmesi konularını yeniden gündeme taşıdı. Çelik'in mesajı, saldırının ardından Türkiye'den gelen kınama açıklamaları arasında yer aldı.