Nesli Tükenen O Hayvan Hekimhan'da Görüntülendi!

Malatya'nın Hekimhan ilçesi, yaban hayatının en nadide üyelerinden olan vaşaklara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Güzelyurt Mahallesi'nde gece saatlerinde ortaya çıkan üç vaşak, mahalle meydanındaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

5 Şubat gecesi yaşanan olayda, koruma altındaki türler arasında yer alan vaşakların yerleşim alanına kadar indiği görüldü. Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan anlarda, üç vaşağın mahalle meydanında bir süre serbestçe dolaştığı izlendi. Hayvanların sakin tavırları ve mahalle merkezindeki hareketliliği, bölgedeki doğal yaşamın canlılığını bir kez daha kanıtladı.

İlk Kez Üçü Bir Arada Kaydedildi

Bölge sakinlerinden edinilen bilgilere göre, Hekimhan çevresinde daha önce de tekil vaşak görüldüğü biliniyordu. Özellikle 15 Ocak tarihinde benzer bir görüntülenme yaşanmış olsa da, bu kez üç vaşağın aynı anda ve bir aile halinde kameralara yansıması, olayın en dikkat çekici detayını oluşturdu.

Yaban Hayatı Yerleşim Alanlarına İniyor

Mahalle sakinleri, bu özel canlıların zaman zaman yerleşim yerlerine kadar sokulduğunu ifade ediyor. Nesli tehlike altında olduğu için uluslararası sözleşmelerle korunan vaşakların, Güzelyurt Mahallesi'nde bu kadar yakından ve toplu halde görüntülenmesi, yaban hayatı takipçileri tarafından ilgiyle karşılandı.


Bakmadan Geçme