Milli Eğitim'de Yeni Dönem! İlk Defa Yönetici Olacaklar İçin Kritik Tarihler Netleşti
Okullarda idari kadroların yenilenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda resmi süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, boşta bulunan müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarına ilk kez atama yapılacak adaylar için yol haritasını kamuoyuyla paylaştı. Bu doğrultuda, ülke genelindeki eğitim kurumlarında açık bulunan idari pozisyonlar resmi listeler halinde ilan edilerek adayların erişimine sunuldu.
İdari kadrolara geçiş yapmak isteyen öğretmenler için en kritik aşamalardan biri olan hizmet içi eğitim süreci yaklaşıyor. Belirlenen takvime göre, okul yöneticiliği için gereken mesleki eğitim programına dahil olmak isteyen adayların talepleri temmuz ayının ilk haftasında kabul edilecek. Bu ön müracaat döneminin tamamlanmasının ardından, kriterleri karşılayan başvuru sahipleri yoğunlaştırılmış bir eğitim kampına tabi tutulacak. Temmuz ortasından itibaren başlayacak olan bu teorik ve pratik bilgilendirmelerin hemen ardından adaylar, aldıkları eğitimi taçlandıracak elektronik değerlendirme sınavına katılım sağlayacak.
Tercih İşlemleri Ve Sonuçların İlanı Ağustos Ayında
Sınav barajını aşarak başarılı olan yönetici adaylarını ağustos ayında yoğun bir tercih mesaisi bekliyor. Eğitim kurumlarındaki boş kontenjanlara göre yapılacak olan tercihler, ağustos ayının ilk yarısında sisteme girilecek ve okul müdürlükleri ile ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanacak. Bakanlık merkez teşkilatı, gelen tüm kurumsal tercih ve onay işlemlerini hızla değerlendirerek atama sonuçlarını aynı dönem içerisinde dijital platformlar üzerinden öğretmenlere duyuracak.
Yeni İdareciler Görevlerine Hızla Başlayacak
Atama sonuçlarının netleşmesiyle birlikte okullardaki yeni yönetim kadrolarının şekillenmesi süreci de tamamlanmış olacak. Hakkında görevlendirme kararı çıkan tüm yeni okul müdürleri ve yardımcıları, ağustos ayının ortası itibarıyla yeni kurumlarındaki mesailerine resmi olarak adım atacaklar. Bu sayede, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce okullardaki yönetim boşlukları giderilmiş ve idari yapılanma tamamen hazır hale getirilmiş olacak.