Malatya İçin Hafif Raylı Sistem Gelişmesini Başkan Samir Er Duyurdu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Darende ilçesinde bir dizi temas ve inceleme gerçekleştirdi. İlçe programı kapsamında mahalle muhtarları ve esnafla bir araya gelen Sami Er, ardından mahallede düzenlenen aşure programına katılım sağladı. Başkan Sami Er, şehir içi ulaşım ağını modernleştirecek hafif raylı sistem projesine resmi onayın çıktığını açıkladı.
Darende ilçesindeki mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, büyükşehir belediyesinin daire başkanları ve ilgili birim müdürleri katıldı. Mahallelerin sorunlarının ele alındığı koordinasyon toplantısında muhtarlar, yerleşim yerlerindeki eksiklikleri ve talepleri doğrudan aktarma fırsatı buldu.
Muhtarlar tarafından dile getirilen yol, su ve altyapı taleplerini tek tek not alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çözüme yönelik adımların atılması için salonda hazır bulunan daire başkanlarına talimat verdi. İletilen her konunun idari olarak takip edileceğini belirten Sami Er, ilçelerdeki hizmet kalitesinin artırılması için yerel temsilcilerle iş birliğinin sürdürüleceğini ifade etti.
Hafif Raylı Sistem Projesi Onaylandı
Muhtarlarla yapılan toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde yürütülen inşa faaliyetlerine dair veriler paylaşıldı. Malatya genelinde 124 bin bağımsız bölümün yapımının devam ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Kentin sadece konut stoğuyla değil, ulaşım ağları, sanayi alanları, tarım sektörü, turizm altyapısı ve kültürel tesisleriyle bir bütün olarak planlandığını ifade etti.
Malatya ulaşımını yakından ilgilendiren hafif raylı sistem projesine yönelik onay sürecinin tamamlandığını açıklayan Sami Er, şehir genelinde alternatif su kaynaklarının devreye alınması ve ikinci viyadük inşası gibi projelerin de gündemde olduğunu dile getirdi. İlçelerde ve kırsal alanlarda öncelikli hedeflerinin grup yollarının güvenli hale getirilmesi olduğunu aktaran belediye başkanı, çalışmaların belirlenen aciliyet sırasına göre icra edildiğini, kırsal mahallelerde içme suyu eksikliği yaşanmaması adına hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.
Esenbey Mahallesi'ndeki Çalışmalar İncelendi
İlçe programı kapsamında Esenbey Mahallesi'ne geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada hizmet veren esnafı dükkanlarında ziyaret etti. Mahalle sakinleri ve esnafla sohbet ederek bölgenin ticari durumuna dair görüş alışverişinde bulunan Sami Er, esnafın belediye hizmetlerine yönelik beklentilerini yerinde dinledi. Hizmet üretiminde vatandaş ve esnaf odaklı bir yaklaşım sergilediklerini belirten belediye başkanı, gelen önerilerin planlamalara dahil edildiğini ifade etti.
Esenbey Mahallesi esnafı ve sakinleri, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ifade ederek taleplerini doğrudan aktarabilmenin önemine değindi. Mahalleliler ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenbey grup yolunda yürütülen yol yapım ve onarım çalışmalarının bölgedeki ulaşım şartlarını iyileştirdiğini belirterek yürütülen faaliyetler için teşekkür etti.
Engüzek Cem ve Kültür Evi'nde Aşure Programı Düzenlendi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Darende ilçesine bağlı Ağılbaşı Mahallesi'nde yer alan Engüzek Cem ve Kültür Evi'ndeki aşure lokması etkinliğine katıldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren Sami Er, Muharrem ayı münasebetiyle bir araya gelmenin önemine değinerek, tarih boyunca adalet ve doğruluk mücadelesi verenlerin yanında saf tuttuklarını ifade etti.
Aşure kazanının farklı tatların birleşimiyle ortak bir lezzet oluşturduğunu hatırlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, toplumun farklı renklerinin, mezheplerinin ve kültürlerinin birer zenginlik olduğunu söyledi. Bu farklılıkların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini belirten Sami Er, inanç önderlerinin ve Alevi dedelerinin toplumsal barışın korunmasında önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak Muharrem ayı boyunca üç farklı noktada oruç açma lokması ikram ettiklerini dile getiren Sami Er, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara inanç önderleri vasıtasıyla yardım kartlarının ulaştırıldığını sözlerine ekledi.