Malatya'daki Dolandırıcılıkta Şaşırtan Gelişme! Kuyumcuda Bitti
Malatya'da kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşen bir vatandaş, 389 bin TL'sini kaybetti. Paranın izini süren ekipler, İstanbul'daki bir kuyumcuya ulaşarak şüphelilerin altın almasını engelledi. Operasyonda yakalanan iki şüpheliden biri tutuklandı.
Malatya'da 21 Ağustos 2026 tarihinde yaşanan nitelikli dolandırıcılık olayında, bir vatandaş telefonla arandı. Kendisini polis-savcı olarak tanıtan şüphelinin yönlendirmelerine inanan müşteki, verilen banka hesabına 389 bin TL gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden vatandaş, emniyete giderek şikyetçi oldu.
Paranın İzini Süren Ekipler Kuyumcuya Ulaştı
Olayın ardından başlatılan soruşturmada, gönderilen paranın hareketleri anlık olarak takibe alındı. Yapılan incelemede paranın İstanbul'da faaliyet gösteren bir kuyumcunun hesabına aktarıldığı belirlendi. Bunun üzerine kuyumcuyla irtibat kuran ekipler, şüphelilerin altın satın almak üzere gelebileceğini bildirerek altınların teslim edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Kuyumcuda Yakalanan Şüphelilerden Biri Tutuklandı
Kuyumcunun şüphelileri oyaladığı sırada İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordinasyon sağlandı. Düzenlenen operasyonla şüpheliler kuyumcu içerisinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.