Malatya'da Vatandaşlar 15 Temmuz Anma Programında Bir Araya Geldi

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü, geniş katılımlı bir programla anıldı. 100. Yıl Kent Parkı'nda düzenlenen etkinlikte şehitler dualarla yad edilirken, birlik, beraberlik ve milli irade vurgusu öne çıktı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, gece boyunca gerçekleştirilen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

Anma programı, Malatya'da kamu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile çeşitli kurumların temsilcileri de iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi. Program boyunca milli birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan mesajlar verildi.

Vali Seddar Yavuz'dan Milli Birlik Vurgusu

Programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz'un yalnızca bir anma tarihi olmadığını, aynı zamanda toplumsal hafızanın canlı tutulduğu önemli günlerden biri olduğunu ifade etti. Yavuz, konuşmasında vatanın bağımsızlığı, devletin bütünlüğü ve milletin ortak değerleri uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, gazilere sağlık ve huzur temennisinde bulundu. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan darbe girişimine de değinen Yavuz, milletin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak tarihi bir duruş sergilediğini söyledi.

Başkan Sami Er: Milli İrade Tarihe Geçen Bir Dayanışma Sergiledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de konuşmasında, 15 Temmuz'un milletin ortak iradesini ortaya koyduğu önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getirdi. Şehitlerin rahmetle, gazilerin ise minnetle anıldığını belirten Er, birlik ve beraberlik ruhunun korunmasının önemine dikkat çekerek, toplumun ortak değerleri etrafında kenetlenmeye devam etmesi gerektiğini ifade etti.

İlahiler, Mehteran Ve Askeri Bando Gösterileri Düzenlendi

Anma programı kapsamında sahne alan mehteran takımı ve askeri bando, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. İlahi dinletileriyle devam eden etkinliklerde vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla şehitleri andı ve demokrasi nöbetine destek verdi. Gece boyunca süren programda yapılan duaların ardından saat 00.13'te Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da sela okundu. Demokrasi nöbetiyle devam eden etkinlik, vatandaşların birlik ve beraberlik mesajlarıyla tamamlandı.

Bakmadan Geçme