Malatya'da Uçurum İhbarı Ekipleri Ayağa Kaldırdı! Gerçek Çok Başka Çıktı
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne düşen bir 'uçurumdan yuvarlandım' ihbarı, bölgedeki emniyet ve sağlık ekiplerini teyakkuza geçirdi. Ancak olay yerine ulaşan ekipler, durumun anlatıldığından oldukça farklı olduğunu saptadı.
Akşam saatlerinde kimliği öğrenilemeyen bir şahıs, 112 merkezini arayarak bulunduğu konumu tam olarak bilmediğini ve bir uçurumdan aşağı yuvarlandığını iddia etti. İhbarın ciddiyeti üzerine ekipler, telefon sinyalleri ve verilen bilgiler doğrultusunda Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi mevkiine sevk edildi.
Uçurum Değil Yol Kenarı Çıktı
Bölgede titiz bir çalışma yürüten ekipler, kısa sürede ihbarı yapan kişiye ulaştı. Yapılan incelemelerde, şahsın belirttiği gibi bir uçurumdan düşmediği, yol kenarında bulunan birkaç metrelik yükseltiden aşağıya kaydığı belirlendi. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla düştüğü yerden çıkarılarak ana yola alınan şahsın, yapılan kontrollerde alkollü olduğu tespit edildi.
Hastaneye Kaldırıldı, Bölge Normale Döndü
Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri, alkollü şahsa ilk müdahaleyi yaptı. Hafif yaralanan şahıs, kontrol amaçlı olarak ambulansla Battalgazi Devlet Hastanesi'ne nakledildi. İhbarın asılsız veya abartılı olduğunun anlaşılması ve şahsın hastaneye sevkiyle birlikte, bölgedeki trafik ve güvenlik akışı yeniden normale döndü.