Malatya'da Öğretmene Şiddete Soruşturma Başlatıldı
Malatya'da özel eğitim kurumunda çıkan tartışma, velinin öğretmene saldırmasıyla büyüdü. Malatya Valiliği olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilik de olayın araştırılması için eğitim müfettişleri görevlendirerek idari soruşturma da başlattı.
Malatya'da 10 Mart 2026 günü bir özel eğitim kurumunda öğrenciler arasında çıkan tartışma okul yönetimini alarma geçirdi.
Olayı görüşmek üzere okula çağırılan bir öğrenci velisi, tartışma sırasında okul müdür yardımcısı olan öğretmene fiziki saldırıda bulundu.
Valilikten Açıklama
Görüntülerin kamuoyuna yansıması sonra tepkiler artınca konuyla ilgili Malatya Valiliğinden açıklama geldi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz adına yapılan yazılı açıklamada, '10 Mart 2026 günü ilimizde bir özel eğitim kurumunda öğrenci çocukların tartışması nedeniyle okul idaresi tarafından konuyu görüşmek üzere okula çağırılan öğrenci velisinin, çıkan tartışma sonucu okul müdür yardımcısı bir öğretmene fiziki saldırıda bulunması ile ilgili olarak öncelikle adli soruşturma başlatılmış olup soruşturma devam etmektedir. Adli soruşturma haricinde meydana olay nedeniyle Valiliğimizce eğitim müfettişleri görevlendirilerek idari soruşturma da başlatılmıştır. Bir eğitim kurumunda meydana gelen müessif olaydan derin bir üzüntü duyduğumu belirterek saldırıya uğrayan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, konunun üzerinde titizlikle durduğumu önemle belirterek adli ve idari olarak yürütülen soruşturma sonuçlarının beklenmesi hususunu kamuoyunun bilgilerine sunarım' ifadelerine yer verildi.