Malatya'da Karanlık Günler Başlıyor: Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi Kapıda!

Malatya genelinde elektrik şebekesinin altyapısını güçlendirmek ve daha güvenli bir enerji akışı sağlamak amacıyla büyük bir kesinti programı hazırlanıyor.

Malatya genelinde elektrik şebekesinin altyapısını güçlendirmek ve daha güvenli bir enerji akışı sağlamak amacıyla büyük bir kesinti programı hazırlanıyor. Şehrin elektrik dağıtımını üstlenen yetkili kurum tarafından yapılan duyuruya göre perşembe gününden itibaren kentteki birçok noktada planlı bakım ve onarım çalışmaları yürütülecek. Bu çalışmalar kapsamında geniş bir coğrafyaya yayılan enerji kesintilerinin üç gün boyunca aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına günler öncesinden paylaşılan bu program şebeke hatlarındaki kronik sorunların çözülmesini hedefliyor. Yaz aylarında artan enerji talebini karşılamakta zorlanan hatların yenilenmesi ve trafo merkezlerindeki revizyon çalışmaları bu sürecin temelini oluşturuyor. Yetkililer kesintilerin yapılacağı zaman dilimlerinde tedbirli olunması gerektiği konusunda bölge halkına uyarılarda bulundu.

Battalgazi İlçesinde Geniş Kapsamlı Bakım Çalışmaları Yapılacak

Şehrin en yoğun nüfusa sahip merkez ilçelerinden biri olan Battalgazi perşembe gününden itibaren başlayacak kesinti dalgasından ciddi şekilde etkilenecek. İlçe merkezindeki mahallelerin yanı sıra kırsal alanlarda yer alan yerleşim yerlerinde de elektrik şebekesinin yenilenmesi için ekipler sahaya inecek. Yetkililer bu bölgedeki çalışmaların özellikle trafo yenileme ve hat direklerinin bakımı üzerine yoğunlaşacağını ifade ediyor.

Üç günlük süreç içerisinde farklı zaman dilimlerinde uygulanacak olan kesintiler esnafı ve ev sakinlerini doğrudan etkileyecek. Gün boyu sürmesi beklenen elektrik kesintilerine karşı vatandaşların elektronik cihazlarını koruma altına almaları ve gerekli enerji depolama önlemlerini şimdiden planlamaları tavsiye ediliyor. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda tamamlanması için saha ekiplerinin sayısı da artırıldı.

Yeşilyurt Bölgesindeki Mahallelerde Enerji Kesintisi Uygulanacak

Yatırım ve şebeke modernizasyonu çalışmalarının bir diğer adresi ise Yeşilyurt ilçesi olarak açıklandı. Gelişen altyapısıyla dikkat çeken ilçede eskiyen şebeke hatlarının yükü kaldıramaması nedeniyle bu planlı kesintilerin zorunlu hale geldiği belirtildi. Müteahhit ve işletme bakım ekiplerinin ortaklaşa yürüteceği bu faaliyetler boyunca ilçenin belirli bölgelerine enerji akışı tamamen kesilecek.

Kesintilerin üç güne yayılacak olması sebebiyle Yeşilyurt sakinlerinin günlük planlamalarını bu duruma göre ayarlaması gerekiyor. Özellikle organize sanayi bölgelerine yakın mahallelerdeki küçük işletmelerin üretim hatlarında aksama yaşamaması adına jeneratör tedbirlerini gözden geçirmeleri önem arz ediyor. Şebeke iyileştirmesi bittiğinde bölgedeki voltaj dalgalanmalarının da önüne geçilmiş olunacak.

Akçadağ Ve Doğanşehir İlçelerinde Hat Yenileme Mesaisi Başlıyor

Merkez ilçelerin dışındaki kırsal ve tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Akçadağ ve Doğanşehir bölgeleri de üç günlük elektrik kesintisi listesinde yer alıyor. Bu bölgelerde bulunan yüksek gerilim hatlarında ve dağıtım şebekelerinde yapılacak olan kapsamlı revizyonlar nedeniyle geniş alanlar enerjisiz kalacak. Tarımsal sulama dönemine denk gelen bu kesintiler nedeniyle üreticilerin çalışma saatlerini planlaması gerekiyor.

Ekiplerin zorlu arazi şartlarında gerçekleştireceği şebeke yenileme çalışmaları kapsamında eskiyen kablolar değiştirilecek ve direklerin bakımları tamamlanacak. Kesintilerin yaşanacağı üç gün boyunca Doğanşehir ve Akçadağ kırsalındaki mahalle sakinlerinin içme suyu şebekelerinde yaşanabilecek olası aksamalara karşı da hazırlıklı olmaları yönünde duyurular yapılıyor. Enerjinin güvenli bir şekilde yeniden verilebilmesi için çalışmalar titizlikle yürütülecek.

Darende İle Pütürge İlçelerinde Altyapı Güçlendirme Faaliyetleri

Planlı yatırım ve bakım programı dahilinde Darende ve Pütürge ilçelerindeki birçok dağınık yerleşim birimi de perşembe gününden itibaren belirli saatlerde elektriksiz kalacak. Dağıtım şirketinden alınan bilgilere göre bu iki ilçede hatların fiziki ömürlerini tamamlamış olması şebeke arızalarına davetiye çıkarıyordu. Bu durumun önüne geçmek amacıyla başlatılan yeni projeler kapsamında şebekeler baştan aşağı yenileniyor.

İki ilçenin coğrafi yapısı gereği ekiplerin koordineli bir şekilde çalışacağı ve enerji kesintilerinin minimum sürede tutulmaya çalışılacağı aktarıldı. Üç gün boyunca sürecek planlı çalışmalar süresince vatandaşların cep telefonu şarjları ve acil aydınlatma ihtiyaçları için önlem alması istenirken şebeke elektriğinin normale dönmesiyle birlikte bölgedeki kesinti sıklığının kalıcı olarak azalacağı vurgulandı.

Bakmadan Geçme