Malatya'da Dondurucu Soğuktan Yapay Gölet Buz Tuttu
Malatya'da gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları kenti adeta dondurdu. Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi'ndeki yapay göletin tamamen buz tutmasını fırsat bilen bazı vatandaşların, buz tabakası üzerinde yürüdüğü tehlikeli anlar kameralara yansıdı.
Malatya genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, günlük yaşamda aksamalara neden oluyor. Gece saatlerinde termometrelerin eksileri göstermesiyle birlikte şehirdeki su hatları donarken, kentin uğrak noktalarından biri olan Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi'ndeki yapay göletin yüzeyi tamamen buzla kaplandı.
Donmuş Gölet Üzerinde Riskli Dakikalar
Hava sıcaklığının düşmesiyle sertleşen gölet yüzeyi, tehlikeli görüntülere sahne oldu. Çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, üç kişinin buz tutan göletin üzerine çıkarak yürüdüğü görüldü. Hayati tehlikeye aldırış etmeyen şahısların, buz üzerindeki o anları kendi telefonlarıyla kaydettiği anlar saniye saniye kaydedildi.
Yetkililerden 'Hayati Risk' Uyarısı
Yaşanan olay sonrası yetkililer, buz tabakasının göründüğü kadar dayanıklı olmayabileceğine dair önemli uyarılarda bulundu. Buz kalınlığının yeterli seviyede olmamasının kırılma riskini artırdığı ve bu durumun boğulma gibi hayati sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Vatandaşların bu tür riskli alanlardan uzak durmaları gerektiği hatırlatıldı.
Dondurucu Soğuklar Devam Edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan güncel verilere göre, Malatya'da hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de sıfırın altında seyretmesi bekleniyor. Özellikle gece saatlerinde oluşabilecek don ve buzlanma vakalarına karşı uyarıda bulunan uzmanlar, hem sürücülerin hem de yayaların olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.