Malatya'da Bilim Merkezi İçin Geri Sayım Başladı!

Malatya'da teknolojiye ilgi duyan gençleri sevindirecek önemli bir yatırım için hazırlıklar hız kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentte kurulması planlanan Bilim Merkezi ile gençlerin bilimsel üretim süreçlerine daha aktif katılacağını belirterek, merkezin teknoloji odaklı eğitim ve proje geliştirme çalışmalarına yeni bir soluk kazandıracağını açıkladı.

TAKİP ET

Başkan Er, eşi Sevgi Er ile birlikte DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında düzenlenen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dönem Sonu Proje Şenliği'ne katılarak öğrencilerin hazırladığı projeleri yerinde inceledi.

DENEYAP Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle sürdürülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında Beydağı Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler yıl boyunca edindikleri bilgi ve deneyimi projelerine yansıttı.

Zorlu değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak atölyelerde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, dönem sonunda geliştirdikleri çalışmalarla jüri karşısına çıktı. Ortaokul düzeyindeki 20 takım, sürdürülebilir yaşam teması çerçevesinde hazırladıkları kapsül prototiplerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Sami Er: Bilim Merkezi Gençlerin Gelişimine Katkı Sağlayacak

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki yükselişinde gençlerin üstlendiği rolün her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Er, gençlerin geliştirdiği projelerin bu vizyonun somut yansımaları arasında yer aldığını söyledi.

Malatya'da gençlere yönelik teknoloji yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Er, hazırlıkları tamamlanan Bilim Merkezi Projesi ile öğrencilerin bilimsel araştırma, teknoloji geliştirme ve üretim süreçlerine daha kolay erişebileceğini vurguladı.

Yeni merkezin yalnızca eğitim verilen bir alan olmayacağını belirten Er, burada gençlerin fikirlerini projeye dönüştürebileceği, deney yapabileceği ve farklı teknolojik alanlarda kendilerini geliştirebileceği modern bir ortam oluşturacaklarını ifade etti.

Milli Teknoloji Hamlesine Vurgu Yapıldı

Konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayi ve ileri teknoloji alanlarında elde ettiği başarıları da değerlendiren Başkan Er, yerli ve milli üretimin ülkenin uluslararası alandaki gücünü artırdığını söyledi.

Teknolojik gelişmelerin arkasındaki en büyük gücün genç nesiller olduğunu belirten Er, bilim ve inovasyona yatırım yapmanın geleceğe yapılan en değerli yatırım olduğunu ifade ederek öğrencilerin ortaya koyduğu projelerin umut verici olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin Çalışmaları Büyük İlgi Gördü

Şenliğin ardından Sami Er ve eşi Sevgi Er, öğrencilerin hazırladığı proje stantlarını tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gençlerin geliştirdiği tasarımları yakından inceleyen Başkan Er, proje ekiplerini emeklerinden dolayı tebrik etti.

Programın sonunda yarışmada derece elde eden takımlara madalya ve başarı belgeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından takdim edilirken, organizasyon gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki üretkenliğini ortaya koyan önemli etkinliklerden biri olarak tamamlandı.

Bakmadan Geçme