Malatya'da 14 Canlı Ameliyatla Eğitim Zirvesi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen 'Canlı Proktoloji Cerrahi Kursu'nda 14 ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 300'e yakın hekim hibrit şekilde etkinliğe katıldı.

Hibrit Eğitimle Bilgi Paylaşımı

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği'nin katkılarıyla, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Canlı Proktoloji Cerrahi Kursu' düzenlendi. Etkinlik hem yüz yüze hem çevrim içi olarak hibrit formatta gerçekleştirildi. Türkiye genelinden yaklaşık 200 hekim çevrim içi olarak katılım sağlarken, yüze yakın hekim de hastanede bizzat yer aldı.

14 Ameliyat Eş Zamanlı Yayınlandı

Kurs kapsamında alanında uzman cerrahlar tarafından hemoroid, anal fissür, anal fistül ve kıl dönmesi gibi proktolojik hastalıklara yönelik 14 canlı ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Operasyonlar, hem konferans salonuna hem de çevrim içi platformlara eş zamanlı olarak aktarıldı.

Uzmanlar Deneyimlerini Paylaştı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve hastane Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, kursun mesleki gelişim açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Sücüllü ise Malatya'daki misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bilimsel etkinliklerin devamını temenni etti.

Bilimsel Katkı ve Eğitim Vurgusu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kurs, genel cerrahi ve proktoloji alanında bilgi paylaşımını artırarak mesleki gelişime katkı sundu. Hastane yönetimi, bu tür bilimsel organizasyonların sürdürüleceğini ve sağlık çalışanlarının eğitimine önem verildiğini açıkladı.

Bakmadan Geçme