Kahverengi Kokarca ile Mücadelede 1 Milyon Hane İlaçlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülen mücadelede 631 noktada 1231 personelin görev aldığını, 1 milyondan fazla hanede ilaçlama yapıldığını açıkladı.

Zararlıya Karşı Yaygın Mücadele

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretime zarar veren ve soğuk havalarda yerleşim alanlarına yönelen kahverengi kokarca zararlısına karşı etkin ve sürdürülebilir yöntemlerle mücadele yürütüyor. Bakan İbrahim Yumaklı, 631 noktada 1231 personelin görev aldığını ve 1 milyondan fazla hanede ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Tuzaklar ve Doğal Düşmanlar Devrede

Mücadele kapsamında 72 bin üretici ve vatandaşa eğitim verildiğini belirten Yumaklı, 83 bin feromon tuzak kurulduğunu ve 1 milyon 156 bin samuray arısı salımı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kurumlar Arası İş Birliğiyle Sürdürülüyor

Meskun mahaller ve sosyal alanlarda yürütülen çalışmaların, Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sürdürüldüğü ifade edildi. Bakanlık, doğayı koruma hedefiyle mücadeleye devam edileceğini bildirdi.

Bakmadan Geçme