İzmir'de Okul Bahçesinde Korkutan Olay: Bayrak Direği Öğrencilerin Üzerine Devrildi

İzmir'in Urla ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay, öğrenciler ve veliler arasında büyük paniğe neden oldu.

Teneffüs Sırasında Oyun Oynarken Kaza Yaşandı

İzmir'in Urla ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay, öğrenciler ve veliler arasında büyük paniğe neden oldu. Sabah saatlerinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflarına geçti. Teneffüs zilinin çalmasıyla birlikte bahçeye çıkan çocuklar her zamanki gibi oyun oynamaya başladı. Ancak bu sırada bahçede bulunan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki bayrak direği, aniden devrilerek çocukların bulunduğu alana düştü.

Olay sırasında bahçede çok sayıda öğrenci bulunuyordu. Direğin düşmesiyle birlikte büyük bir gürültü oluştu ve çocuklar panik içinde kaçışmaya başladı. Ne yazık ki 3. sınıf öğrencisi Hasan Ali Yıldız (9), kaçamadan direğin altında kalarak yaralandı. Okul yönetimi ve öğretmenler duruma hızla müdahale etti.

Küçük Çocuk Yaralandı, Hastaneye Kaldırıldı

Direğin devrilmesi sonucu sağ bacağından yaralanan Hasan Ali Yıldız, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde çocuğun bacağında kesik oluştuğu ve dikiş atılması gerektiği belirlendi. Yaralı öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Ailesine haber verilmesi üzerine veliler kısa sürede hastaneye geldi. Anne ve babası büyük bir şok yaşarken, diğer öğrenci velileri de olayı duyar duymaz okula akın etti. Okul çevresinde toplanan veliler, yaşanan kaza karşısında büyük endişe duyduklarını ifade etti.

Polis Olay Yerinde İnceleme Başlattı

Kazanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, düşen bayrak direği üzerinde detaylı bir inceleme yaptı. Direğin çevresi güvenlik şeridiyle kapatılarak öğrencilerin o bölgeye yaklaşmasına izin verilmedi. Polis ekipleri, direğin bağlantı noktalarını inceledi ve parmak izi tespiti gerçekleştirdi.

İlk bulgulara göre, bayrak direğini sabitleyen vidalardan birinin yerinde olmadığı ve bu durumun direğin dengesini bozduğu iddia edildi. Yetkililer, bu iddianın doğruluğunu araştırmak için teknik ekiplerin de yer aldığı kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olayın ihmal kaynaklı olup olmadığı yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.

Veliler Güvenlik Önlemlerinin Artırılmasını İstiyor

Yaşanan olayın ardından okulun güvenlik koşulları yeniden gündeme geldi. Veliler, çocuklarının can güvenliği konusunda endişelerini dile getirerek okul yönetiminden acil önlem alınmasını talep etti. Özellikle eski bayrak direklerinin, oyun alanlarına yakın yerlerde bulunmasının risk oluşturduğuna dikkat çekildi.

Bazı veliler, direğin uzun süredir paslı ve gevşek bir şekilde durduğunu, bu durumun daha önce de öğretmenlere iletildiğini öne sürdü. Okul yönetimi ise olayın ardından tüm direklerin ve bahçedeki metal yapıların teknik ekiplerce kontrol edileceğini bildirdi. Ayrıca ilgili kurumlarla iletişime geçilerek gerekli bakım ve onarım çalışmalarının başlatılacağı belirtildi.

Eğitimcilerden 'Daha Sık Denetim' Çağrısı

Eğitim sendikaları ve uzmanlar, bu tür kazaların önlenebilmesi için okul bahçelerinde bulunan yapısal unsurların düzenli olarak denetlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Özellikle eski okul binalarında bulunan bayrak direkleri, oyun alanındaki metal bariyerler ve çitler gibi yapılar, zaman içinde aşınabiliyor ve risk oluşturabiliyor.

Uzmanlar, bu tür denetimlerin yalnızca kazadan sonra değil, düzenli aralıklarla yapılmasının şart olduğunu belirtiyor. Ayrıca okullarda görevli personelin de bu tür yapısal riskleri fark edip bildirebilmesi için bilgilendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Urla'daki olay, okul güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, soruşturmanın ardından gerekli adımların atılacağını açıklarken, veliler çocuklarının okulda güvenli bir ortamda bulunması için sıkı denetimlerin artırılmasını talep ediyor.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım

Bakmadan Geçme