İsviçre'de Düzenlenen Dünya Şampiyonasında Türk Yelkenciden Önemli Başarı!
İsviçre'nin Silvaplana kasabasında gerçekleştirilen Dünya Gençler Formula Wing Şampiyonası, genç sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Organizasyonda Türkiye'yi temsil eden milli yelkenci Aksel Hüseyin Atınç, 17 yaş altı erkekler kategorisinde elde ettiği dereceyle dikkatleri üzerine çekti.
Yarışların tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkan sonuçlarda Atınç, güçlü rakiplerini geride bırakarak bronz madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu, bu derecesiyle uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.
Aksel Hüseyin Atınç Genel Klasmanda İlk 20 İçinde Yer Aldı
Şampiyonada yalnızca yaş kategorisinde değil, genel sıralamada da yarışan Aksel Hüseyin Atınç, 17 yaş altı erkekler klasmanında üçüncü sırada yer alırken genel klasmanı 19. sırada tamamladı. Genç yelkencinin performansı, gelecekteki yarışlar için umut verici bir tablo ortaya koydu.
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından paylaşılan bilgilere göre organizasyon, yüksek rekabet seviyesiyle dikkat çekerken milli sporcunun elde ettiği sonuçlar spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
Kadınlarda Deniz Özer'den İstikrarlı Performans
Aynı şampiyonada Türkiye adına mücadele eden bir diğer sporcu Deniz Özer ise kadınlar kategorisinde yarıştı. Özer, genel klasmanda 13. sırada yer alarak yarışı istikrarlı bir performansla tamamladı.
Genç sporcuların elde ettiği sonuçlar, Türk yelken sporunun uluslararası platformdaki gelişimini ortaya koyarken, gelecek organizasyonlar için de önemli bir referans niteliği taşıdı.