İstanbul'da Yaşayanlar Dikkat! 8 İlçede Saatlerce Sürecek Dev Su Kesintisi Başlıyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, altyapı yenileme ve vana değişim çalışmaları sebebiyle kentin 8 ilçesinde uzun süreli su kesintisi yaşanacağını duyurdu. Çalışmalar kapsamında bazı bölgelerde kesinti süresi 20 saati bulurken, yetkililer vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlem alması konusunda uyarıda bulundu.

Kentin su dağıtım altyapısını güçlendirmek ve iletim hatlarındaki verimliliği artırmak amacıyla yürütülen revizyon projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Su kanalizasyon idaresi tarafından yapılan resmi bilgilendirmeye göre, Osmangazi Terfi Merkezi sınırlarında yer alan ana isale hattı üzerinde kritik bir çalışma gerçekleştirilecek. Arızalı vanaların yenileriyle değiştirilmesi ve sistem genelinde yapılacak teknik güncellemeler esnasında mevcut besleme hattı geçici süreyle kapatılacak. Bu zorunlu operasyon nedeniyle Avrupa Yakası'ndaki geniş bir bölgede su akışı durdurulacak.

Avrupa Yakası'nda 20 Saate Ulaşan Kesinti Dönemi

Planlanan teknik müdahale çerçevesinde çarşamba gecesi saat 23.00 itibarıyla kesinti süreci başlatılacak. Çalışmaların perşembe günü saat 19.00'a kadar kesintisiz sürmesi bekleniyor. Toplamda 20 saati bulacak bu planlı kesintiden Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Eyüpsultan, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt sınırları içerisinde yer alan çok sayıda mahalle doğrudan etkilenecek. Yüz binlerce aboneyi ilgilendiren çalışma sürecinde vanaların kapatılmasıyla birlikte şebekeye su verilemeyecek.

Anadolu Yakası'nda Ümraniye İçin Ayrı Planlama Yapıldı

Altyapı yenileme adımları yalnızca Avrupa Yakası ile sınırlı kalmayacak. Anadolu Yakası'nın yoğun nüfusa sahip ilçelerinden Ümraniye'de de temiz su taşıyan ana hatta fiziki iyileştirme işlemleri icra edilecek. Hat üzerindeki dayanıklılığı artırma amacını taşıyan bu çalışma nedeniyle çarşamba günü saat 22.00'den itibaren su temini durdurulacak. Perşembe günü öğle saat 12.00'ye kadar sürecek 14 saatlik kesinti boyunca Şerifali, Tatlısu, Mehmet Akif, Yukarı Dudullu, Altınşehir, Tepeüstü, Çakmak, Çamlık ve Ihlamurkuyu bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar şebeke suyundan faydalanamayacak.

Yetkililerden Depolama Ve Tedbir Çağrısı

Geniş bir coğrafyayı kapsayan ve uzun saatler sürecek olan altyapı hamlesi öncesinde, ilgili kurumlar tarafından bölge sakinlerine uyarılar iletildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hatlara kademeli olarak su basılacağı, yüksek kotlarda yer alan sokaklarda suyun vanalardan akmasının biraz zaman alabileceği bildirildi. Mağduriyet yaşamak istemeyen konut ve iş yeri sahiplerinin kesinti saatlerinden önce gerekli su depolama önlemlerini almaları önemle tavsiye ediliyor.

Bakmadan Geçme