Fenerbahçe Avrupa Mesaisine Çıkıyor! İlk Hedef Avantajlı Skor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalmayı hedefleyen Fenerbahçe, 3. eleme turunun ilk karşılaşmasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile kozlarını paylaşacak. Sarı-lacivertliler, İstanbul'da oynanacak mücadelede taraftarı önünde galibiyet alarak rövanş öncesinde önemli bir avantaj yakalamayı amaçlıyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe ile Sturm Graz karşı karşıya gelecek. Chobani Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. Sarı-lacivertli ekip, iç saha avantajını iyi değerlendirerek rövanş öncesinde skor üstünlüğünü eline geçirmek istiyor. Teknik heyet ve futbolcular, taraftar desteğiyle Avrupa kupalarında kritik bir galibiyete imza atmayı hedefliyor.
Karşılaşmayı İngiliz Hakem Yönetecek
Avrupa futbolunun önemli organizasyonlarından biri olan karşılaşmada düdük İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Chris Kavanagh'da olacak. Yardımcı hakem olarak Ian Hussin ile Neil Davies görev yaparken, müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Robert Jones üstlenecek.
Fenerbahçe Bu Tura Nasıl Geldi?
Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi macerasında bir önceki turda Polonya temsilcisi Gornik Zabrze engelini geçerek adını 3. eleme turuna yazdırdı. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, deplasmanda alınan 1-1'lik beraberlikle tur atlamayı başardı. Şimdi ise hedef, Sturm Graz karşısında iki maçlık eşleşmenin ilk bölümünü avantajlı tamamlayarak üst tur yolunda önemli bir adım atmak.
Muhtemel İlk 11 Şekilleniyor
Fenerbahçe'nin sahaya şu kadroyla çıkması bekleniyor:
Ederson, Semedo, Skriniar, Ake, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Guendouzi, İrfan Can Kahveci, Asensio, Kerem Aktürkoğlu, Talisca.
Teknik ekibin maç saatine kadar kadroda değişiklik yapma ihtimali bulunurken, son karar karşılaşma öncesinde netleşecek.
UEFA'ya Bildirilen Kadro Açıklandı
Fenerbahçe'nin Sturm Graz karşılaşması için UEFA'ya bildirdiği oyuncu listesi de belli oldu. Sarı-lacivertli ekip, kurallar gereği maçtan 24 saat öncesine kadar kadroda iki oyuncu değişikliği yapabilecek.
UEFA listesinde kaleciler Tarık Çetin, Ederson ve Mert Günok'un yanı sıra savunmada Çağlar Söyüncü, Nathan Ake, Milan Skriniar, Nelson Semedo, Jayden Oosterwolde ve Mert Müldür gibi isimler yer aldı. Orta sahada Fred, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi ve İrfan Can Kahveci bulunurken, hücum hattında ise Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muric, Anthony Musaba ve Sidiki Cherif gibi futbolcular kadroya dahil edildi.