Ermeç Apartmanı Davasında Sekizinci Duruşma Görüldü
Malatya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı Ermeç Apartmanı'na ilişkin davanın sekizinci duruşması Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için 16 Aralık'a bırakıldı.
Ermeç Apartmanı Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla hasar alan illerden biri olan Malatya'da büyük yıkıma neden olan Ermeç Apartmanı ile ilgili dava süreci sürüyor. Binanın çökmesi sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada, binanın müteahhitleri Hasan Hüseyin Ermeç ve Abdulvahap Gündoğan ile fenni mesul Metin Karataş hakkında yargılama başlatılmıştı. Daha sonra dönemin Malatya Belediyesi'nde görev yapan inşaat mühendisleri Alper Yiğit ve Ahmet Özer ile İmar İşleri Müdür Vekili Duran Özdemir'in dosyaları da davaya dahil edilerek birleştirilmişti.
Sekizinci Duruşma Ertelendi
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen sekizinci duruşmada, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimatın henüz ulaşmadığı belirtildi. Ayrıca bazı taraf avukatlarının mazeret bildirdiği kaydedildi.
Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı 16 Aralık 2025 tarihine erteledi.