Endonezya'da 7,4'lük Deprem: Tsunami Uyarısı Verildi
Endonezya'nın Ternate bölgesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Maluku Adaları çevresi için tsunami uyarısı verildi.
Endonezya'nın Ternate bölgesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, ülkenin doğu kesiminde geniş bir alanda hissedildi.
Merkez Üssü Maluku Denizi
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Maluku Denizi olarak belirlenirken, yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Tsunami Uyarısı Yapıldı
Depremin ardından Maluku Adaları başta olmak üzere çevre bölgeler için tsunami uyarısı verildi. Yetkililer, Endonezya, Filipinler ve Malezya kıyılarında tsunami dalgalarının etkili olabileceğini duyurdu.
Can Kaybı ve Hasar Bilgisi Geldi
Depremde çok sayıda yapının zarar gördüğü belirtilirken, ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bölgede hasar tespit ve arama çalışmaları sürüyor.