Dışı Çöp, İçi Hazine! Kilogramı 500 Lira Olan Bu Meyveyi Görenler Şok Oluyor

Meyve reyonlarında çoğu zaman yüzüne bile bakılmayan, dış görünüşüyle geçmiş hissi uyandıran bir meyve, aslında tropikal dünyanın en lezzetli sırlarından birini saklıyor. Avustralya'nın bereketli topraklarından dünyaya yayılan ve Kara Sapote olarak bilinen bu ilginç meyve, içindeki kremsi dokusu nedeniyle çikolatalı puding meyvesi lakabıyla anılıyor.

Kara Sapote'yi diğer meyvelerden ayıran en temel fark, tüketim zamanı. Genellikle meyvelerin en taze ve parlak göründüğü anlar tercih edilirken, bu meyvede durum tam tersi işliyor. En yüksek lezzet profiline, dış kabuğu neredeyse çürümeye yüz tutmuş ve kararmış bir görüntüye ulaştığında erişiyor. Tam bu aşamada meyvenin iç kısmı, erimiş çikolatayı andıran yumuşak ve pürüzsüz bir krema kıvamına geliyor.

Tadı Trabzon Hurmasını Andırıyor

Yapısı ve dokusu itibarıyla ülkemizde yakından tanınan Trabzon hurmasıyla benzerlikler taşıyan Kara Sapote, tadıyla da şaşırtıyor. İsminde her ne kadar çikolata geçse de, gurmeler bu lezzeti bal, karamel ve hurma notalarının birleşimi olarak tanımlıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken kritik bir nokta var: Meyve tamamen yumuşamadan tüketilirse, damakta buruk ve nahoş bir tat bırakabiliyor. Bu nedenle sabırla en 'olgun' anını beklemek, bu gizemli hazinenin tadına varmak için şart.

Bakmadan Geçme