Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Malatya'ya Sıcak Hava Dalgası Geliyor!
Yurt genelinde bir süredir etkisini sürdüren mevsim normallerinin altındaki serin ve yağışlı hava kütlesi bölgeyi terk etmeye hazırlanıyor. Hava tahmin uzmanlarının yaptığı son değerlendirmeler, yeni haftayla birlikte Türkiye'nin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini gösteriyor.
Yağışların kademeli olarak doğu ve kuzey bölgelerine çekilmesiyle birlikte, hafta başından itibaren güneşli ve sıcak günler tekrar hakim olacak.
Sarı Kodlu Yağış Uyarısının Ardından Sıcaklıklar Zirve Yapacak
Haftanın ilk gününde Marmara'nın doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun belirli alanları ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yerel sağanaklar görülmeye devam edecek. Özellikle Karadeniz sahil şeridinde yer alan Samsun, Trabzon, Rize ve Ordu gibi illerde kuvvetli gök gürültülü yağış ihtimaline karşı sarı kodlu alarm verildi. Bu son yağışlı sistemin ardından ise sıcaklıklar hızla artış trendine girerek İstanbul'da 33, İzmir'de ise 37 derece seviyelerine kadar ulaşacak.
Malatya'da Termometreler Hafta Ortasında Rekor Seviyeye Ulaşacak
Doğu Anadolu Bölgesi'nin kritik merkezlerinden Malatya'da da hava tablosu tamamen değişiyor. Yeni haftada kent genelinde bulutsuz ve açık bir gökyüzü beklenirken, pazartesi gününden itibaren hissedilir bir ısınma yaşanacak. Çarşamba ve perşembe günleri öğle saatlerinde hava sıcaklığının 37 dereceye kadar tırmanması öngörülürken, gece saatlerinde dahi termometrelerin 20 derece sınırının altına inmeyeceği tahmin ediliyor.
Kritik Saat Dilimi İçin Sağlık Uzmanlarından Hayati Tavsiyeler
Hava sıcaklıklarındaki bu ani yükseliş karşısında uzmanlar vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini hatırlatıyor. Günün en sıcak periyodu olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında direkt güneş ışığına maruz kalınmaması gerektiği vurgulanıyor. Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan bireylerin yüksek nem ve sıcaklık birleşiminden olumsuz etkilenmemesi adına sıvı tüketimini artırmaları ve gölge alanları tercih etmeleri büyük önem taşıyor.