Çanakkale'de Zafer Rüzgarı! 14 Ülke Yarıştı, Şampiyon Belli Oldu

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları Çanakkale Zafer Kupası görkemli bir finalle sona erdi. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olan organizasyonun ödül töreni, Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki tarihi Hangar binasında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Çanakkale Valisi Ömer Toraman, kentin eşsiz coğrafyasının sporla bütünleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk milletinin köklü bir denizcilik geçmişine sahip olduğunu hatırlatan Toraman, bu tür organizasyonların bölgenin tanıtımı ve deniz sevgisinin aşılanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Geleceğin Su Sporları Merkezi Olacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Çanakkale'nin sadece bir tarih kenti değil, aynı zamanda su sporlarının merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Kaşdemir, bölgedeki tesisleşme faaliyetleri tamamlandığında yelkencilik, dalış ve kürek sporları için özel alanlar oluşturulacağını müjdeledi.

Orient Express6 Zirveye Yerleşti

14 farklı ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışlarda büyük heyecan yaşandı. Zeynep Atabay Taşkent kaptanlığındaki Orient Express6 teknesiyle yarışan Atabay Challengers Takımı, gösterdiği üstün performansla 'Çanakkale Kupası'nın sahibi olmayı başardı.

Genç Yetenekler Unutulmadı

Törende sadece yatçılar değil, rüzgar sörfünde dünya derecesi elde eden genç sporcular da onurlandırıldı. Techno 293 Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonası'nda başarı gösteren İÇDAŞ Spor Kulübü sporcuları Elisa Özer ve Alya Güneş Canan'a emeklerinden dolayı teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Bakmadan Geçme