Bursa'da Orman Yolunda Üzerine Ağaç Devrilen Kamyonet Sürücüsü Can Verdi!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen korkunç kaza, bir kişinin yaşamını yitirmesine iki kişinin ise yaralanmasına yol açtı. Uludağ Milli Parkı girişine yakın bir noktada bulunan Bağlı Mahallesi mevkiinde yaşanan olayda, ormanlık alanda yapılan kesim çalışması sırasında devrilen dev çam ağacı yoldan geçen bir aracı adeta ezdi.

M.B. (57) isimli şahıs tarafından kesilen çam ağacı, o sırada güzergahı kullanan 35 yaşındaki Temel Kurt'un yönetimindeki kamyonetin üzerine düştü. Ağacın doğrudan sürücü koltuğunun bulunduğu bölüme isabet etmesi sonucu, araç içerisinde sıkışan Kurt feci şekilde can verdi. Kamyonette bulunan diğer yolcular V.S. (35) ve O.Ç. (33) ise çarpmanın şiddetiyle yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilen yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Güvenlik Önlemleri Konusunda Çelişkili İfadeler

Kazanın ardından jandarma ekipleri ağacı kesen M.B.'yi gözaltına alırken, bölgedeki güvenlik tedbirleri tartışma konusu oldu. Orman işçileri, kesim sırasında yolu bir traktörle kapatarak önlem aldıklarını ve kamyonet sürücüsünü durması için uyardıklarını ancak aracın durmayarak yoluna devam ettiğini iddia etti. Buna karşılık, hayatını kaybeden sürücü ile iş görüşmesi için randevusu olan bir görgü tanığı ise yolda yeterli ikaz levhası ve engel bulunmadığını savundu.

Tehlike Devam mı Ediyor?

Olay yerine gelen görgü tanıkları, çevredeki diğer bazı ağaçların da diplerinden kesilmiş halde bırakıldığını öne sürerek, bu durumun yeni kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekti. Rüzgarın etkisiyle her an devrilebilecek ağaçların yoldan geçenler için risk oluşturduğu belirtilirken, jandarma ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor. Temel Kurt'un cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek.

Bakmadan Geçme