Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Tutuklandı!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı suç örgütü ve yolsuzluk soruşturmasında sıcak bir gelişme yaşandı. Aralarında rüşvet, kara para aklama ve imar kirliliği gibi ağır suçlamaların bulunduğu dosya kapsamında gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın ana odağını, Nilüfer ilçesindeki inşaat projeleri oluşturuyor. İddianameye yansıyan tespitlere göre, dönemin Nilüfer Belediye Başkanları Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem ile bazı belediye çalışanlarının, inşaat projelerinde rüşvet karşılığında usulsüz emsal artışları sağladığı öne sürülüyor. Bu yolla hem şüphelilerin hem de proje sahiplerinin haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. 31 Mart'ta başlatılan operasyonla Bozbey'in yanı sıra ailesi ve çok sayıda iş insanı gözaltına alınmıştı.

Bozbey Tutuklandı, Ailesi Adli Kontrolle Serbest

Savcılık sorgusu tamamlanan 57 şüpheliden Mustafa Bozbey, kardeşi R. Bozbey ve 51 kişi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Mustafa Bozbey hakkında tutuklama kararı verirken; eşi S. Bozbey, kızı S. Bozbey G. ve kardeşi E. Bozbey'in de aralarında bulunduğu 11 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Bir şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından doğrudan serbest kaldı.

Soruşturma Eski Başkan Turgay Erdem'i de Kapsıyor

Dosya kapsamında, daha önce benzer suçlamalarla 14 Ekim 2025'te tutuklanan eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in de aralarında bulunduğu 8 zanlı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Öte yandan, yurt dışında oldukları tespit edilen Ş.G. ve T.K. isimli şahısların yakalanması için emniyet birimlerinin koordineli çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme