Bu Bayram Miray'ın Bayramı Olsun! Yüzde 79'luk Umut Yolculuğunda Son Adım!

Malatya'da SMA hastalığıyla mücadele eden Miray Aybanu bebeğin ailesi, kızlarının ilacına kavuşması ve yaşıtları gibi koşup oynayabilmesi için tüm Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu. Henüz 4 aylık olan Miray'ın annesi ve yakını, yaşadıkları zorlu süreci ve verdikleri yaşam mücadelesini gözyaşları içinde anlattı.

Miray Aybanu'nun doğumundan sadece bir hafta sonra, topuk kanından gelen sonuçla SMA hastası olduğunu öğrenen aile, büyük bir yıkım yaşadı. Şadiye Ulaş, o anları 'Dünyamız karardı' sözleriyle ifade ederken, minik Miray'ın şu an fizik tedaviye başladığını belirtti. Hastalığın belirtilerinin ilerlediğini dile getiren Ulaş, 'Çene titremesi var, geceleri acıdan çok ağlıyor ama konuşamadığı için derdini anlatamıyor. O ağladıkça bizler yıkılıyoruz. Tek isteğimiz abisi ve ablasıyla beraber büyümesi, okula gidip arkadaşlarıyla koşup oynamasıdır' diyerek destek istedi.

Malatya ve Türkiye Tek Yürek Oldu

Anne Aynur Ulaş ise iki büyük çocuğunun ardından dünyaya gelen 4 aylık bebeğinin iyileşmesi için verilen büyük çabaya dikkat çekti. Malatya halkının ve tüm Türkiye'nin gösterdiği hassasiyet karşısında gurur duyduğunu belirten anne Ulaş, 'Bu kadarını beklemiyordum, insanlarımız çok merhametliymiş. Herkes kızım için gecesini gündüzüne kattı. Konuşmakta güçlük çekiyorum, tek isteğim bir an önce ilacına kavuşması ve çocuklarımın sağlıklı bir şekilde büyümesi' ifadelerini kullandı.

Yardım Çağrısı: Zekat ve Fitreleriniz Miray'a Umut Olsun

Miray'ın hayata tutunabilmesi için zamanla yarıştıklarını vurgulayan aile üyeleri, hayırseverlere seslendi. Toplanan yardımların Miray'ın elinden tutulması adına hayati önem taşıdığını belirten Şadiye Ulaş, 'Herkesten Allah razı olsun. Kimse evlat acısı yaşamasın. Lütfen zekatınızı, fitrenizi ve elinizden gelen yardımları Miray'dan esirgemeyin, ona umut olun' dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme