Battalgazi'de Yeşil Dönüşüm: Çarşıbaşı-Pınarbaşı Projesi Hızla İlerliyor

Battalgazi Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek Çarşıbaşı-Pınarbaşı Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 180 dönümlük alanın yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

Battalgazi Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek Çarşıbaşı-Pınarbaşı Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 180 dönümlük alanın yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

Sosyal Yaşam Alanı Vatandaşla Buluşacak

Proje, bölge halkına nefes aldıracak bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor. Yeşil alanların artırılacağı projede, vatandaşlar yürüyüş yapabilecek, bisiklet sürebilecek ve piknik alanlarında vakit geçirebilecek. Başkan Taşkın, 'Bu alan hemşerilerimizin huzur bulacağı bir yaşam merkezi olacak' dedi.

Görsel Estetik ve Doğal Doku Bir Arada

Proje kapsamında 10 dönümlük park, bin araçlık otopark, 3 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu, 150 kamelya, kapalı oyun alanları ve 700 metre uzunluğunda süs havuzu yer alacak. Çınar Park'taki su kaynağıyla entegre edilecek havuz, alanın görsel cazibesini artıracak.

Doğaya Saygılı Planlama

Mevcut ağaçların korunacağı projede, su yatağı yönlendirilerek doğal bir vadi havası oluşturulacak. Başkan Taşkın, 'Doğayı koruyarak suyun cazibesiyle görseli güçlü bir alan oluşturacağız' ifadelerini kullandı.

Hedef: Yıl Sonunda Tamamlanmak

Bakanlık tarafından inşa edilen 8 bin 700 konutun hemen yanında yer alan proje, bölgeye değer katacak. Başkan Taşkın, 'Ekip arkadaşlarımız yoğun tempoyla çalışıyor. İnşallah kazasız belasız tamamlayacağız' diyerek sözlerini noktaladı.

Bakmadan Geçme