Antalya'yı Yasa Boğan Kayıp Haberinde Acı Son
Antalya ve Burdur üçgeninde infial yaratan Kübra Yapıcı cinayetinde adli süreçte kritik bir aşamaya gelindi. Günlerdir kayıp olarak aranan genç kadının hunharca katledilmesine ilişkin gözaltına alınan iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya'nın Serik ilçesinde 30 Nisan gecesi ortadan kaybolan Kübra Yapıcı'nın izini süren ekipler, Manavgat, Serik ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordineli çalışmasıyla acı gerçeğe ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda genç kadının Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Seydiköy köyündeki bir ormanlık alanda öldürüldüğü tespit edildi.
Barajda Ceset Parçaları Arandı
Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler İ.U.D. ve A.B.S.'nin Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Zanlılardan İ.U.D.'nin ifadesinde, Yapıcı'nın cesedini yaktıklarını ve kalan kısımları Korkuteli Barajı'na attıklarını itiraf etmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama başlatıldı. Barajda bulunan ve genç kadına ait olduğu değerlendirilen parçalar, kesin sonuç için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Kadına Karşı Kasten Öldürme Suçundan Tutuklandılar
Geniş güvenlik önlemleri altında Bucak Adliyesi'ne sevk edilen İ.U.D. ve A.B.S., çıkarıldıkları hakimlikçe sorgulandı. Mahkeme, 'kuvvetli suç şüphesi' ve 'kadına karşı kasten öldürme' suçlarını göz önünde bulundurarak her iki zanlının da tutuklanmasına karar verdi. Faili meçhul kalan olay, zanlıların itirafı ve ele geçirilen delillerle aydınlatıldı.