Ankara'daki Uçak Kazasında Kara Kutu ve Kule Kayıtları İncelendi!

Ankara'da düzenlenen 'Trabzon Günleri' etkinliğinde gündeme dair soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, düşen Libya uçağıyla ilgili devam eden adli ve teknik sürece ışık tuttu. Bakan Uraloğlu, kaza kırım ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada sabotaj ihtimalini destekleyecek hiçbir veri elde edilmediğini vurguladı.

Uçağın düşüş nedenini belirlemek amacıyla kule kayıtlarının, kara kutu verilerinin ve pilotlar arasındaki konuşmaların titizlikle analiz edildiğini belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: 'Kuleyle yapılan görüşmeleri ve cihaz çözümlerini kamuoyuyla paylaştık. Genel tabloya baktığımızda bir sabotaj tespitimiz bulunmuyor. Elbette nihai karar, uzman ekiplerin raporu ve mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla netleşecektir.'

İddialar Samimiyetten Uzak

Sosyal medya mecralarında ortaya atılan spekülatif bilgilere tepki gösteren Bakan Uraloğlu, havalimanlarındaki güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğunu hatırlattı. Havalimanlarının 7/24 trafik kontrolörleri ve kameralar tarafından izlendiğinin altını çizen Uraloğlu, Libya uçağına kendi personeli ve yer hizmetleri dışında hiçbir dış temasın gerçekleşmediğini kesin bir dille ifade etti.

Kamuoyunu Asılsız İddialarla Yormayalım

Havacılık prosedürlerine göre uçaklar arasındaki emniyet mesafelerinin korunduğunu ve gözden kaçan bir detay bulunmadığını söyleyen Uraloğlu, 'Eldeki verilerde şüpheleneceğimiz bir belge yok. Lütfen spekülatif iddialarla kamuoyunun kafasını bulandırmayalım. Bakanlık olarak bu olayın takipçisiyiz,' diyerek bilgilendirmeyi noktaladı.

Bakmadan Geçme