Ambulans Geçemez Hale Geldi: Erkenek'te Yol Çilesi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi'nde yapılan altyapı çalışmaları sonrası yolların kullanılamaz hale gelmesi, bölge halkını mağdur etti. Mahalle sakinlerinden Sürmeli Kılıç, MASKİ ekiplerinin çalışmasının ardından asfalt yolun çamura dönüştüğünü belirterek tepkisini dile getirdi.

Kılıç, çalışma öncesinde yolun asfalt olduğunu vurgulayarak, yapılan müdahalenin ardından mahallelinin büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. Yaz aylarında gerçekleştirilen çalışmaların ardından yağışlarla birlikte yolun balçığa dönüştüğünü söyleyen Kılıç, “Burası tertemiz asfalt yoldu. Altyapı çalışması adı altında bu hale soktular” dedi.

Acil Durum Endişesi

Yağışlarla birlikte derin su akıntılarının oluştuğunu belirten Kılıç, ambulans gibi acil araçların geçişinin imkânsız hale geldiğini söyledi. “Burada aileler yaşıyor. Yarın bir gün benim bir hastam olsa buradan ambulansın gitme ihtimali ne kadar?” sözleriyle yaşanan tehlikeyi gözler önüne serdi.

Çocukların Okul Mücadelesi

Yalnızca araçların değil, yayaların da büyük zorluk yaşadığını dile getiren Kılıç, özellikle çocukların mağduriyetine dikkat çekti. Küçük yeğeninin ve diğer öğrencilerin okula gitmekte zorlandığını belirterek, “Bu çocuk buradan okula nasıl gitsin, nasıl yürüsün?” ifadelerini kullandı.

Belediyeden Destek Gelmedi

Resmi kurumlara yapılan başvurulardan sonuç alamadıklarını söyleyen Kılıç, çözümü kendi imkânlarıyla aradıklarını aktardı. Bir şantiye müdürünün desteğiyle iş makinesi temin ettiklerini belirten Kılıç, “Belediyenin göndermediği makineyi şantiye müdürü yolladı da yolu biraz toparlamaya çalıştık” dedi.

Kalıcı Çözüm Çağrısı

Mahalle sakinleri geçici çözümler yerine kalıcı bir düzenleme talep ediyor. Kılıç, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek, “Biz sadece buraya hafriyat dökülmesini ve stabilize çalışmasının yapılmasını istiyoruz. Yolun bir an önce eski haline getirilmesini bekliyoruz” çağrısında bulundu.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!