Alper Gezeravcı Müjdeyi Burdur'dan Verdi! Türkiye Uzay Limanı Kuruyor

Burdur, gençlerin teknoloji ve bilim tutkusunu bir araya getiren Burdur Öğrenci Teknoloji Festivali'ne (BurdurFEST) ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın onur konuğu olduğu festivalde, öğrencilerin hazırladığı yenilikçi projeler büyük ilgi topladı.

Haberin Özeti

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, BurdurFEST kapsamında 100 teknolojik projeyi sergileyen öğrencilerle bir araya geldi.
  • Gezeravcı, Türkiye'nin 2027 yılının ilk yarısında Ay'a ulaşmayı hedeflediğini ve fırlatma anlaşmalarının yapıldığını açıkladı.
  • Küresel bir fırlatma merkezi olması planlanan Milli Uzay Limanı Projesi için Somali'deki hazırlıkların yoğunlaştığı bildirildi

Burdur Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen festival, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev stantlarla gerçekleşti. Ortaokul, lise ve DENEYAP öğrencilerinin imzasını taşıyan; tarım teknolojilerinden insanlık yararına projelere kadar toplam 100 farklı çalışma jüri karşısına çıktı. Stantları tek tek gezen Alper Gezeravcı, genç mucitlerin fikirlerini dinleyerek onların bilim yolculuğuna destek verdi.

Türkiye Uzaya Liman Kuruyor Somali Hamlesi

Festivalde gerçekleştirdiği konuşmasında heyecan verici gelişmeleri paylaşan Gezeravcı, Türkiye’nin sadece uzaya gitmeyi değil, uzaya erişimi sağlayan bir merkez olmayı hedeflediğini belirtti. "Milli Uzay Limanı Projesi" üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıklayan Gezeravcı, konumu gereği Ekvator hattına yakın olması gereken bu liman için Somali’de hazırlıkların çok yoğun devam ettiğini söyledi. Bu projenin, dünyada uzaya erişmek isteyen tüm ülkelerin kritik ihtiyaçlarını karşılayacak "altın değerinde" bir kabiliyet olacağını vurguladı.

Ay'a Sert İniş İçin 2027 Hedefi Konuldu

Türkiye’nin uzay hedeflerinde çıtanın her geçen gün yükseldiğini ifade eden Gezeravcı, 2027 yılının ilk yarısında Ay'a ulaşma hedefi doğrultusunda fırlatma anlaşmalarının tamamlandığı bilgisini verdi. Ay yüzeyine indirilecek olan keşif aracının (rover) hazırlıklarının sürdüğünü belirten ilk astronotumuz, savunma ve havacılık alanındaki potansiyelimizin dünyada gıptayla takip edildiğini dile getirerek öğrencilere, "Devletimizin iradesiyle önünüzde hiçbir engel yok," sözleriyle seslendi.

 

 

 

 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!