Aksaray'da Rekor Cezalı Firari Kıskıvrak Yakalandı!

Aksaray'da jandarma ekiplerinin titiz takibi, yarım asra yakın suç kaydı bulunan bir firarinin sonunu getirdi. Hakkında tam 101 yıl 5 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, saklandığı adrese düzenlenen şafak operasyonuyla yakayı ele verdi.

Haberin Özeti

  • Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 52 farklı suçtan aranan ve hakkında 101 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan D.K.'yı şehir merkezinde saklandığı evde yakaladı.
  • Zanlının kabarık suç dosyasında hırsızlık, sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlali ve cezaevinden firar gibi çok sayıda ağır suç yer alıyor.
  • Gözaltına alınan ve yasal işlemleri tamamlanan hükümlü, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak demir parmaklıklar arkasına gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süredir izini sürdükleri firari hükümlü D.K.’nın şehir merkezindeki bir evde gizlendiğini tespit etti. Şahsın suç dosyasının oldukça kabarık olduğu öğrenildi. 'Hırsızlık'tan 'konut dokunulmazlığını ihlal etme'ye, 'resmi belgede sahtecilik'ten 'mala zarar verme'ye kadar toplam 52 ayrı suçtan kaydı bulunan D.K., aynı zamanda 'hükümlü veya tutuklunun kaçması' suçundan da aranıyordu.

Kaçış Buraya Kadar: Adalete Teslim Edildi

Jandarma timleri tarafından belirlenen eve gerçekleştirilen baskınla etkisiz hale getirilen D.K., gözaltına alınarak karakola götürüldü. Buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rekor hapis cezasıyla aranan firarinin yakalanmasıyla, bölgedeki asayiş çalışmalarına önemli bir katkı sağlandı.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!