Akran Zorbalığına Suç Duyurusu

Samsun'da özel bir okulda eğitim gören 9. sınıf öğrencisi Y.E.A., iddiaya göre iki arkadaşının uyguladığı akran zorbalığı sonucu yaşanan arbede sırasında yere düşerek bacağını kırdı. Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrenci tedavi altına alınırken, olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.

 

Zorbalık İddiası: Dijital Saatten Şiddete

Ailenin avukatı M. Alpay Figen, olayın detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, öğrencinin daha önce sözlü tacize maruz kaldığını ve olay günü dijital saatinin zorla alındığını belirtti. Figen, çocukların saatin şifresini değiştirerek tost ısmarlamasını istediklerini, Y.E.A.’nın bu talebi reddetmesi üzerine fiziksel müdahaleye maruz kaldığını ifade etti. Avukat Figen, yaşananları şöyle aktardı:
“Biri kollarını ve bacaklarını tutarken diğeri poşeti kafasına geçirmeye çalışmış. Arbede sırasında yere düşerek bacağını kırmış. Bu olay, planlı ve sistematik bir zorbalığın sonucudur.”

Okul Yönetiminin Yaklaşımı Tepki Çekti

Olay sonrası okul yönetiminin aileye geç bilgi verdiğini belirten Figen, öğrencinin hastaneye kaldırılana kadar ailesine haber verilmediğini söyledi. Ailenin okuldan aldığı ilk geri bildirimin “çok kibar bir çocuk yetiştirmişsiniz” şeklinde olduğunu belirten Figen, bu yaklaşımın mağdurun suçlanmasına neden olduğunu ifade etti.
“Okulun güvenlik kameralarının çalışmadığı ya da çalıştırılmadığı bilgisi verildi. Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı’nın güvenlik yönetmeliklerine açıkça aykırıdır. Okul hakkında güvenliği sağlayamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağız.”

Hukuki Süreçte Eksiklik İddiası

Savcılık soruşturmasının yeterince derinlemesine yürütülmediğini savunan Figen, şüpheli ifadelerinin psikolog eşliğinde alınmadığını ve yönlendirilmiş beyanlara yer verildiğini öne sürdü. Aile, olayla ilgili maddi ve manevi tazminat davaları açmaya hazırlanıyor.
“Bu olay sadece bir yaralanma değil, aynı zamanda sistematik bir ihmali ve ihmale bağlı travmayı da içeriyor. Hukuki sürecin sağlıklı yürütülmesi için gerekli başvuruları yapacağız.”
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!