Akçadağ'da korkutan yangın!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinin Örüşkü bölgesinde yaklaşık 2 bin dönüm araziyi etkileyen büyük bir yangın meydana geldi. Büyükşehir İtfaiyesi ile birçok kurumun araç- gereç- personel takviyesiyle yangın güçlükle kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Örüşkü bölgesinde yaklaşık 2 bin dönüm araziyi etkileyen büyük bir yangın meydana geldi. Büyükşehir İtfaiyesi ile birçok kurumun araç- gereç- personel takviyesiyle yangın güçlükle kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Örüşkü bölgesinde geniş bir alanda arazi yangını meydana geldi.

Bölgedeki rüzgar nedeniyle yaklaşık 2 bin dönüm araziyi etkileyen yangına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile birçok kurumun araç- gereç- personel takviyesiyle yangınla mücadele edildi.

Ekiplerin saatlerce süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları da yapıldı.

Çıkış nedeni bilinmeyen yangında, 2 bin dönüm alandaki ağaçlar, otluklar zarar gördü. Bölgedeki aşırı rüzgar nedeniyle genişleyen yangınla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada;

"Akçadağ Örüşkü Bölgesinde meydana gelen geniş çaplı arazi yangınına İtfaiye Daire Başkanlığımıza ait 9 Araç 30 Personel, 7. Ana Jet Üssüne ait 2 Araç 8 Personel, Orman İşletmeye ait 3 Araç 6 Personel, Park Bahçeler Daire Başkanlığına ait 2 Tanker 2 Personel, Fen İşleri Daire Başkanlığına ait 6 İş Makinesi 6 Personel ile müdahale edilmiş olup yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür." İfadelerine yer verildi.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!