Akçadağ'da Duygulandıran Tören! Şehitler İçin Dualar Yükseldi
Malatya'da 16 Mayıs 2001 tarihinde meydana gelen CASA tipi askeri uçak kazasında şehit olan 34 asker, Akçadağ ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Programda şehitler için dualar edildi, anıt mezarına karanfiller bırakıldı.
Haberin Özeti
- • Malatya’nın Akçadağ ilçesinde CASA tipi askeri uçak kazasında şehit olan 34 asker için anma programı düzenlendi.
- • Törende protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitler için dualar edip anıta karanfil bıraktı.
- • Program, Mevlid-i Şerif okunması ve saygı geçişiyle sona erdi.
Akçadağ Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Serdar Akkoyun, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca ile birlikte çok sayıda protokol üyesi, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Şehitler Anıtına Karanfil Bırakıldı!
Törenin devamında katılımcılar şehitler anıtına karanfiller bıraktı, şehitlerin hatırasına dikilen çam ağaçları ziyaret edildi. 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı tarafından saygı geçişi gerçekleştirildi. Anma programı, şehitlerin ruhu için okutulan Mevlid-i Şerif ile sona erdi.
Bakmadan Geçme