• Haberler
  • Dünya
  • ABD'den İran Petrolüne Fren! Geçici Lisans Yenilenmeyecek

ABD'den İran Petrolüne Fren! Geçici Lisans Yenilenmeyecek

ABD Hazine Bakanlığı, denizde bekleyen İran menşeli petrolün satışına izin veren geçici lisansın süresi dolduğunda uzatılmayacağını duyurdu. Bakanlık, konuya ilişkin açıklamayı resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Haberin Özeti

  • ABD Hazine Bakanlığı, denizde bekleyen İran petrolünün satışına izin veren geçici lisansın süresi dolunca yenilenmeyeceğini açıkladı.
  • Lisans kapsamında yalnızca 20 Mart’tan önce yüklenen petrol için sınırlı süreli işlem izni verilmişti.
  • Bu izin 19 Nisan itibarıyla sona erecek ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırım baskısı devam edecek.

Paylaşımda, ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırımların “azami baskı” politikası kapsamında sürdürüldüğü belirtildi. Bakanlığın, bu doğrultuda elindeki tüm yetki ve araçları kullanmaya devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, İran’ın faaliyetlerine destek veren yabancı finans kuruluşlarına karşı ikincil yaptırımların uygulanmasının da gündemde olduğu kaydedildi.

Geçici Lisansın Süresi Doluyor

Açıklamada, denizde bulunan İran petrolünün satışına imkan tanıyan kısa süreli lisansın birkaç gün içinde sona ereceği ve bu sürenin uzatılmayacağı açıkça ifade edildi.

Söz konusu lisans kapsamında, 20 Mart yerel saatle 00.01’den önce gemilere yüklenmiş olan İran menşeli ham petrol ve petrol ürünlerinin satış, teslimat ve boşaltma işlemlerine geçici izin verilmişti.

Son Tarih 19 Nisan

Yayımlanan lisansın 19 Nisan yerel saatle 00.01’e kadar geçerli olduğu belirtilirken, bu tarihten sonra mevcut uygulamanın devam etmeyeceği bildirildi.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!