A Milli Takım Riva'da Testten Geçti!
2026 FIFA Dünya Kupası hedefi doğrultusunda hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, İstanbul Riva'da kapsamlı bir performans testine tabi tutuldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen ölçümler, hem saha çalışmaları hem de kapalı alan antrenmanlarıyla gerçekleştirildi.
Haberin Özeti
- • A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Riva’da fiziksel testlerden geçti.
- • Oyunculara kuvvet, esneklik, sıçrama, laktat ve dayanıklılık ölçümleri uygulandı.
- • Teknik direktör Vincenzo Montella süreci yerinde takip ederken hazırlıkların devam edeceği açıklandı.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan uygulamalarda oyuncuların fiziksel kapasiteleri detaylı şekilde analiz edildi. Teknik heyet, süreci yakından takip ederek futbolcuların mevcut durumunu birebir gözlemledi.
Fitness ve Sahada Çok Yönlü Performans Ölçümü
Milliler, tesislerdeki fitness salonunda kuvvet, esneklik ve sıçrama gibi temel fiziksel parametrelerde teste alındı. Oyuncuların patlayıcı güç ve vücut dayanıklılığına dair veriler detaylı şekilde kaydedildi.
Saha bölümünde ise laktat seviyesi ve dayanıklılık testleri uygulandı. Bu aşamada futbolcuların yüksek tempoya verdiği yanıtlar ölçülerek kondisyon seviyeleri değerlendirildi. Teknik direktör Vincenzo Montella ve ekibi de yapılan tüm testleri yerinde takip etti.
Hazırlıklar Planlı Programla Devam Edecek
Test sürecinin tamamlanmasının ardından A Milli Takım’ın çalışmalarına ara vermeden devam edeceği açıklandı. Ay-yıldızlı ekip, 28 Mayıs Perşembe günü yeniden bir araya gelerek hazırlık programını sürdürecek.
2026 Dünya Kupası yolunda yapılan bu ölçümlerin, teknik ekibe oyuncuların form durumu ve fiziksel kapasitesi hakkında önemli veriler sunduğu ifade ediliyor. Hazırlık sürecinin ilerleyen aşamalarında bu verilerin antrenman planlamasına doğrudan yön vereceği belirtiliyor.
Bakmadan Geçme