9 İlde Nevruz Baskınları: 170 Şahsa Gözaltı!

Nevruz kutlamaları sürecinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 9 ilde çeşitli operasyonlar gerçekleştirildi.

Haberin Özeti

  • 9 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
  • Nevruz kutlamalarında 170 şahıs hakkında işlem yapıldı.
  • Operasyonlarda 98 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 17-22 Mart 2026 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda, Aydın, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Şanlıurfa ve Van’da toplam 72 kişi hakkında işlem yapıldı.

Söz konusu işlemlerin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ile terör örgütü propagandası suçları kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.

6 İlde Eş Zamanlı Operasyon

24 Mart 2026 tarihinde ise terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik yeni bir operasyon dalgası başlatıldı. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Antalya ve Mardin’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 98 kişi gözaltına alındı.

Toplam 170 Kişi Hakkında İşlem

Nevruz süreci boyunca gerçekleştirilen operasyonlar ve denetimler sonucunda toplamda 170 kişi hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

Emniyet’ten Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kamu düzeninin korunması ve vatandaşların huzurunun sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!