86 Mahallede 1.989 Kilometrelik Yol Açıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçede 86 mahalleyi kapsayan 1.989 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışması yürüttü.
Malatya genelinde etkisini artıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada aralıksız görev yaptı. Yol açma, tuzlama ve solüsyonlama çalışmalarıyla ulaşımın güvenli şekilde sağlanması hedeflenirken, ekipler yoğun mesai harcadı.
İlçelerde Yapılan Çalışmalar
Gerçekleştirilen operasyonlarda:
Akçadağ: 23 mahallede 532 km
Arguvan: 10 mahallede 231 km
Battalgazi: 3 mahallede 69 km
Darende: 13 mahallede 301 km
Doğanşehir: 1 mahallede 23 km
Hekimhan: 20 mahallede 463 km
Kale: 4 mahallede 93 km
Kuluncak: 3 mahallede 69 km
Pütürge: 8 mahallede 185 km
Yazıhan: 1 mahallede 23 km
Toplamda 86 mahallede 1.989 kilometrelik yol ağı ulaşıma açıldı.
Çığ Tehlikesine Müdahale
Pütürge ilçesinde yol açma çalışmaları sırasında meydana gelen çığ, açılan yolun yeniden kapanmasına neden oldu. Ekiplerin kontrollü ve koordineli müdahalesiyle çalışmalar sürdürüldü.
Vatandaşlara Destek
Karla mücadele faaliyetlerinin yanı sıra yolda mahsur kalan, evlerine ulaşmakta güçlük çeken ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşlara da hızlı müdahalede bulunuldu
Bakmadan Geçme