7 İlde Organize Suçla Mücadelede Yeni Hamle! Çok Sayıda Gözaltı Var
Türkiye genelinde organize suç örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, farklı illerde eş zamanlı gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Haberin Özeti
- • Organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 54 şüpheli hedef alındı.
- • Soruşturma kapsamında şüphelilerin yağma, tehdit ve örgüte destek faaliyetleriyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.
- • Yetkililer, aynı suç örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık 700 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, suç örgütlerinin yalnızca kamu düzenini değil, toplumun güvenliğini ve gençlerin geleceğini de tehdit ettiğini belirterek, bu yapılara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.
7 İlde Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, emniyet birimlerinin desteğiyle İstanbul merkezli geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında Tekirdağ, İzmir, Siirt, Samsun, Tokat ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyonun, liderinin yurt dışında tutuklu bulunduğu ve hakkında uluslararası düzeyde arama kararı bulunan organize silahlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.
54 Şüpheli Hedef Alındı
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, bazı şüphelilerin yağma ve tehdit suçlarına karıştığı, örgüt üyelerine çeşitli şekillerde destek sağladığı ve adli süreçlerde tanık ya da şüpheli ifadelerini etkilemeye yönelik girişimlerde bulunduğu değerlendirildi.
Bu kapsamda aralarında avukatların da yer aldığı toplam 54 kişi hakkında işlem yapılırken, operasyonlar için 113 farklı adrese ekipler sevk edildi.
700 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı
Yetkililer, aynı suç örgütüne yönelik daha önce yürütülen soruşturmalarda da önemli adımlar atıldığını belirtti. Soruşturma sürecinde bugüne kadar yaklaşık 700 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildiği, hazırlanan iddianamelerin ardından çok sayıda kamu davasının açıldığı kaydedildi.
Yargı makamları ve kolluk kuvvetlerinin koordineli çalışmalarıyla organize suç yapılanmalarına yönelik operasyonların kesintisiz devam edeceği ifade edildi.
"Suç Yapılanmalarına Geçit Verilmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, devletin suç örgütlerine karşı mücadelesinin tavizsiz şekilde sürdüğünü belirterek, toplumun huzurunu ve güvenliğini hedef alan hiçbir yapılanmaya izin verilmeyeceğini dile getirdi.
Kamu düzeninin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasının öncelikli hedef olduğunu vurgulayan Gürlek, güvenlik güçleri ile yargı kurumlarının koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve suç örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceğini ifade etti.
Bakmadan Geçme