6 Belde ve 362 Mahallede Sandık Kuruluyor!

Türkiye'de yerel yönetimlerin yeniden şekilleneceği önemli bir seçim süreci için geri sayım başladı. Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir'de belde belediyeleri ile çok sayıda mahallede yönetimlerin belirlenmesi amacıyla 7 Haziran Pazar günü ara seçim yapılacak.

Haberin Özeti

  • Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’de 6 belde ile 362 mahallede 7 Haziran’da ara seçim yapılacak.
  • Seçimlerde belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlıklar için oy kullanılacak.
  • 27 siyasi parti seçimlere katılırken sandıklar 08.00–17.00 saatleri arasında açık olacak.

Seçim kapsamında Tokat’ta Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü ve Çevrecik, Almus’a bağlı Bağtaşı ile Yeşilyurt ilçesindeki Kuşçu beldelerinde sandık kurulacak. Gümüşhane’nin Tekke beldesi ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa da seçim yapılacak yerleşimler arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra ülke genelinde farklı illerde bulunan toplam 362 mahallede de muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi gerçekleştirilecek. Bu bölgelerde ölüm, istifa ve benzeri nedenlerle boşalan görevler için vatandaşlar sandık başına gidecek.

Sandıklar 08.00’de Açılacak 17.00’de Kapanacak

Seçim günü oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek. Seçmenler, beldelerde belediye başkanları ve meclis üyeleri için tercih yaparken, mahallelerde ise muhtar ve ihtiyar heyetlerini belirleyecek.

Yetkililer, seçim sürecinin düzenli ve güvenli şekilde yürütülmesi için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

27 Siyasi Parti Yarışta

Belde belediyeleri için yapılacak seçimlerde 27 siyasi parti yarışacak. Birleşik oy pusulasında yer alan partiler arasında Adalet Birlik Partisi, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer siyasi oluşumlar bulunuyor.

YSK tarafından belirlenen listeye göre partilerin pusuladaki sıralaması daha önce yapılan kura ile netleştirilmişti. Seçim sürecine ilişkin tüm düzenlemeler 2972 sayılı yasa kapsamında yürütülüyor.

YSK Kararıyla Ara Seçim Süreci Başlatıldı

Yüksek Seçim Kurulu, belde statüsü kazanan yerleşim birimlerinde ve boşalan mahalle muhtarlıklarında ara seçim yapılmasına karar vermişti. Süreç kapsamında siyasi partilerin seçim pusulasındaki yerleri de 21 Nisan’da gerçekleştirilen kura ile belirlenmişti.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!