136 Yaşında: Ölümü O Beddua Durdurdu

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı köyünde ikamet eden 136 yaşındaki Mehmet Reşit Ak, ilerlemiş yaşına rağmen berrak hafızası ve hayat hikayesiyle dikkat çekiyor. 28 çocuk ve 250'den fazla torun sahibi olan Ak, Milli Mücadele döneminde bizzat Atatürk'ün yanında Yunanlara karşı savaştığını anlatarak tarihe tanıklık ediyor.

Haberin Özeti

  • Batmanlı 136 yaşındaki Mehmet Reşit Ak, Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşı’na katılarak Yunanlara karşı ön saflarda çarpıştığını ifade ediyor.
  • Kavuşamadığı ilk aşkı Rağda’nın bedduası nedeniyle ölmediğine inanan Ak, 3 evlilikten 28 çocuk ve 250'den fazla toruna sahip.
  • Uzun ömrünü organik beslenmeye borçlu olan Ak, günlük 10 bardak çay tüketirken her bardağa 10 adet küp şeker atmasıyla dikkat çekiyor.

Gençlik yıllarında Yunanlara karşı verilen mücadeleye katıldığını belirten Mehmet Reşit Ak, o günleri dün gibi hatırlıyor. Atatürk’ü sık sık gördüğünü ifade eden Ak, "Bizi çağırdı ve mağaralara sığınan Yunanlara karşı savaştık. Onları mağaralardan çıkarıp denizlere döktükten sonra köyümüze geri döndük," sözleriyle tarihi süreci kendi penceresinden aktarıyor.

Ölmemem Rağda'nın Bedduası Yüzünden

Uzun yaşamını hüzünlü bir aşk hikayesine bağlayan Mehmet Reşit dede, gençken kavuşamadığı sevdalısı Rağda'yı unutamıyor. Sevdiği kızın ailesi tarafından verilmemesi üzerine başka biriyle evlenen Rağda'nın kendisine beddua ettiğini söyleyen Ak, "Bana 'Allah ona ölmek istediğinde ölüm vermesin, yaşamak istediğinde yaşatmasın' diye beddua etti. Bu yüzden hala yaşıyorum," diyerek yaşadığı hüzne dikkat çekiyor.

Beslenme Sırrı: Yoğurt, Çay ve Şeker

Uzun ömürlü olmasını organik beslenmeye, temiz havaya ve çok çalışmaya borçlu olduğunu belirten Ak'ın beslenme alışkanlıkları ise şaşırtıyor. Eşi Dilşen Ak, eşinin her öğünde mutlaka yoğurt yediğini ve çok az ekmek tükettiğini söylerken; Mehmet Reşit dede, bir oturuşta 10 bardak çay içtiğini ve her bardağa 10 küp şeker attığını ifade ediyor.

250 Torunlu Bir Dev Çınar

3 evlilik yapan Mehmet Reşit Ak'ın en büyük mirası geniş ailesi. 70 yaşındaki oğlu Hamdi Ak, babasının 28 çocuğu ve 250'den fazla torunu olduğunu vurgulayarak, kendisinin de 40'tan fazla torunu olduğunu belirtiyor. Bölgede sözü dinlenen bir kanaat önderi olan Ak, duvarında sakladığı fotoğraflarla geçmişini günümüzde yaşatmaya devam ediyor.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!