banner13

Zorlu maçta Yms, Başakşehir’e mağlup: 3-1

Yeni Malatyaspor, İstanbul’da Medipol Başakşehir’e 3-1 mağlup oldu. Aleyhine verilen bir penaltı kararı VAR incelemesiyle iptal edilen Yeni Malatyaspor’da, kaleci Abdulsamed Damlu 78. dakikadaki ikinci penaltı kararında Demba Ba’nın vuruşunu kurtarmasına rağmen, rakibin 86. ve 90. dakikalardaki gollerine engel olamadı ve karşılaşmayı İstanbul ekibi 3-1 kazandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Nisan 2021 Pazar 18:28
Zorlu maçta Yms, Başakşehir’e mağlup: 3-1

Yeni Malatyaspor, İstanbul’da Medipol Başakşehir’e 3-1 mağlup oldu. Aleyhine verilen bir penaltı kararı VAR incelemesiyle iptal edilen Yeni Malatyaspor’da, kaleci Abdulsamed Damlu 78. dakikadaki ikinci penaltı kararında Demba Ba’nın vuruşunu kurtarmasına rağmen, rakibin 86. ve 90. dakikalardaki gollerine engel olamadı ve karşılaşmayı İstanbul ekibi 3-1 kazandı.

Süper lig ekibi Yeni Malatyaspor ligin 32. Haftasında konuk olduğu medipol başakşehir’e 3-1 yenildi.

Maçın öne çıkan dakikalarına bakılıdğında,

Dakika 16: Yeni Malatyaspor tehlike yarattı. Chebake rakip cezasahasına girdi, geriye pas çıkardı. Fofana’nın şutu, defansa çarpıp kornere çıktı. Kornerden gelen topunu Başakşehir savunması uzaklaştırmak isterken, Chebake kaptı ve ortaladı. Ancak defans taça göndererek tehlikeyi önledi.

Dakika 26 GOL: Medipol Başakşehir, Tolga Ciğerci ile öne geçti. Demba Ba’nın gönderdiği topla buluşan Deniz Türüç’ün ortaladığı topu sağ çaprazda karşılayan Tolga Ciğerci, ağlara gönderdi:1-0

Dakika 35: Yeni Malatyaspor atağı Chebake ile kendi yarı sahasında başladı. Rakiplerini hızlı bir koşu ile geçen Chebake solda ileri çıkan Adem büyük’e pas çıkardı, ancak bu futbolcu pas çıkarmakta gecikince, rakibi tarafından engellendi.

Dakika 38: Bu dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Youssouf Ndayishimiye, Adem Büyük’ten topu söküp Guiliano’ya pas çıkardı. Wallace’nin araya girmesine rağmen kaleciyle karşı karşıya kalan Guiliano’nun vuruşunda top Abdulsamed’de kaldı.

Dakika 61 PENALTI: Yeni Malatyaspor Accquah’la atağa çıkarken, orta sahada Deniz Türüç faul yaparak topu aldı. Gelişen Başakşehir atağında Chebake’nin Demba Ba’ya yaptığı hareketi hakem direkt penaltı olarak değerlendirdi. Pozisyona itiraz eden Chebake sarı kart gördü.

Dakika 63 PENALTI İPTAL: Penaltı atışı hazırlığı yapılırken, Acquah- Deniz Türüç mücadelesiyle ilgili hakeme VAR uyarısı geldi. Pozisyonu izleyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltıyla sonuçlanan atağın başlangıcında, Yeni Malatyasporlu oyuncuya faul yapıldığı gerekçesiyle penaltıyı iptal etti ve Acquah’a faul yapılan yerden oyunu başlattı.

Dakika 70 GOL: Yeni Malatyaspor golü geldi. Yeni Malatya atağında sağdan topla buluşan Adem Büyük, soldaki Karim Hafes’e uzun bir pas çıkardı. Topu kontrol eden Hafes, uzak kale direğine ortaladı ve gelişine vuran Adem Büyük takımının beraberlik golünü attı.

Dakika 76 PENALTI: Başakşehir sağdan Edin Visca ile atak geliştirdi. Defansa çarpan top kornere çıktı. Kornerden gelen topta Semih’in Duarte’ye müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi.

Dakika 78 PENALTI- KALECİ KURTARDI: Penaltı atışını Demba Ba kullandı. Yavaş vurduğu topun geleceği yeri tahmin eden Abdulsamed, iki hamlede topu almayı başardı ve gole izin vermedi.

Dakika 86 GOL: Başakşehir Ömer Ali ile geliştirdiği atakta, Karim Hafes’in müdahalesi kornerle sonuçlandı. Kornerden gelen ve sola açılan topu kapan Başakşehir’li oyuncunun ortasında top Adem Büyük’ün eline çarpınca, ceza sahasının yanından rakip takım serbest atış kullandı. Defansın ceza sahası dışına çıkardığı topa Ömer Ali Şahiner, gelişine vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 2-1

Dakika 90 GOL: Başakşehir atağında Edin Visca’nın karambolde çıkardığı topa yakın mesafeden dokunan Aleksic farkı 2’ye çıkardı: 3-1

Dakika 90+7: Başakşehir atağını kesmek isteyen Semih’in kısa düşen topunu kapan Crivelli, ceza sahasında Abdulsamed ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu kornere çelen Abdulsamed, mutlak bir golü önledi. Kornerden sonuç yok.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 galibiyetiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.