banner13

YMS’de borç 318 Milyon! Gevrek sonunda kabul etti “Tek suçlu benim”

Yeni Malatyaspor Kulübü 2022 yılı Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

04 Haziran 2022 Cumartesi 16:54
YMS’de borç 318 Milyon! Gevrek sonunda kabul etti “Tek suçlu benim”

Yeni Malatyaspor Kulübü 2022 yılı Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Bu sezon takımı küme düşüren yönetim, 4 red oyuna karşın oy çokluğuyla ibra edildi. Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek de “Kulübün 318 milyon borcu var bunu ben mi yaptım” dedi. Takımı küme düşürdüğü gibi, küme düştükleri için de üzgün olduklarını dile getiren Gevrek, tek sorumlunun kendisi olduğunu kabul ederek, herkesten helallik istedi.

Yeni Malatyaspor Kulübü 2022 yılı Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Battalgazi Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“BİR SORUMLU VARSA BENİM”       

Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda daha sonra söz alan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, taraftarlara asla kızmadığını, küsmediğini ifade ederek, UEFA’ya giderken, takım üst sıralardayken, şampiyon olurken protesto edenlerin olduğunu bildiğini söyledi.

Takımı küme düşürdüğü gibi, küme düştükleri için de üzgün olduklarını dile getiren Gevrek, tek sorumlunun kendisi olduğunu kabul ederek, herkesten helallik istedi. Gevrek, “Küme düştük, bütün sorumluluğu ben alıyorum. Şampiyon olurken de, UEFA’ya giderken de asla ‘ben yaptım’ demedim. Taraftarlarımızla, camiamızla hep birlikte başardık. Şimdide bir sorumlu varsa benim” diye konuştu.

“NEFSİMİ DÜŞÜNSEM MİLLETVEKİLLERİYLE KÖTÜ OLMAZDIM”

Gevrek, konuşmasında şunları söyledi:

“Süper Lig’de küme düşebilirsin, şampiyon olabilirsin, Avrupa’ya gidebilirsin. Süper Lig’de 4 takım hariç diğer takımlar düşme adayıdır. Bir Anadolu takımıyız, kaç yıl sonra Süper Lig’e çıktık. Düştükten sonra nelerin yapılacağı çok önemlidir. Bana kızıp, küsüyorlar. Sanki bu iş benim şahsi meselem, benim kimseyle şahsi bir meselem yok. Eğer ben kendi nefsimi düşünseydim hiçbir milletvekiliyle kötü olmazdım. Ben bedel ödeyeceğimi bile bile Yeni Malatyaspor’un menfaati için karşılarında durdum, bugünde duracağım. İyi günde vardınız, kötü günde neredesiniz? Takım düşmüş, gelin burada hesabını sorun.”

YENİ MALATYASPOR’A SAHİP ÇIKILIRSA, SÜPER LİG’E YÜKSELİR”

Yeni Malatyaspor’un küme düştüğü gibi yeniden Süper Lig’e çıkabileceğini ifade eden Gevrek, “Ben inanıyorum. 8 yıl önce geldiğimde bir söz verdim, dalga geçenler oldu. Birlik, beraberlik içerisinde çıkacağımızı söyledim; herkes arkamızda durdu. O birlik, beraberlik sağlanınca neler yapıldığını herkes gördü, takımımız Avrupa’ya gitti. Her sene küme düşme olacak. İsterse bir olalım Yeni Malatyaspor’da başkan kim olursa olsun herkes sahip çıkarsa takım tekrar hak ettiği yere çıkacaktır. 8 yıldır yaşadığım tecrübeler var. Yeni Malatyaspor’a sahip çıkılırsa tekrar Süper Lig’e yükselir” diye konuştu.

“318 MİLYON TL BORCUMUZ VAR”

Gevrek, kulübün borcunun 318 milyon TL olduğunu açıklayarak “Bunu ben mi yaptı?” dedi ve pandemi dönemini bahane gösterdi,pandeminin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydederek, şunları söyledi:

“318 milyon TL borcumuz var. Baktığınızda korkunç, ciddi bir borç ama sürdürülebilir. Bu kulübün 318 milyon borcu var ama bununla ilgili çalışma yaptık. Elimizde değerlerimiz var. Bu borç 10 milyon Euro’ya kapanır. 3 ay önce 262 milyon TL borç çıkarttık ama bu borç yüzde 90 tahmini borçtu. 3 aylık süreçte sadece kur farkı 33 milyon TL. Tüzüğümüzde var, borç yüzde 10 aşarsa başkan ve yönetim sorumludur. Sebep olduğumuz borç varsa mahkeme var, hepsini tek tek inceleyelim. Bu borcun sadece kur farkı 155 milyon TL. Bu borcu ben mi yaptım? Federasyondan hak edişimiz 115 milyon TL yayın gelirinden kesildi. Bunların hepsi kanıtlıdır. Göreve gelirken stadımız bitmemişti, sahamız ve tesisimiz yoktu. İnşaatçı arkadaşlarımız bilir bende inşaatçıyım; kaba inşaat yüzde 30, geri kalan ince iştir. 5 milyon 800 bin Euro para harcadık. Borç var, birlik içinde olursak bu borç sürdürülebilir.”

“HERKES ÜZERİNDEN SORUMLULUĞU ATIYOR”

Siyasileri kötü günde takımın yanında olmamakla suçlayan Gevrek, “Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, iş adamlarımıza sesleniyorum; siz 2 sene önce toplanıp bir araya gelebiliyordunuz. “Adil Gevrek istifa etsin” diye toplanıyordunuz. Beni çağırın, hesap sorun, bu borcu size tek tek anlatayım. Bir araya gelip, nasıl çıkarız bunun hesabını yapalım. Ama sizin derdiniz o değil ki. Herkes üzerinden sorumluluğu atıyor. “Aman sorumluluğu üzerimizden atalım” ben sorumluluğu üzerime alıyorum. Siyasetçi “sağda solda dengeyi sağlayayım” diyor. Çık cesaretli bir şekilde “iyisiyle de kötüsüyle de Yeni Malatyaspor’un yanımdayım. Süper Lig’de de, 1.Lig’de de, 2.Lig’de de, amatörde de yanındayım” diyebiliyor musun? Bunu diyen taraftar var. Taraftar her zaman takımın yanında ama siz yoksunuz. Bunu ben söyleyince kızıyorlar, bununla da kalmayıp, farklı şeyler yapıyorlar. Ben buradayım, her şeyi de açık açık söylüyorum. Beni tehdit mi ediyorsunuz? Yeni Malatyaspor’un menfaati için, görevde olduğum sürece asla ve asla bildiğim, inandığım şeylerden geri adım atmayacağım. Yeni Malatyaspor’un menfaati için her yerde konuştum, bana ‘boş ver sus’ dediler. Guilherme gitsin susayım, federasyonda Yeni Malatyaspor ile ilgili bir şey olsun susayım, hakkımızı yesinler susayım. Ben dilsiz şeytan mıyım? Ben susacağım, sen dediğini yapacaksın. “Aman Malatya’ya bir şey olmasın.” Onurumuzla, gururumuzla her yerde Yeni Malatyaspor’un haklarını savunuruz. Ne olacaksa da olsun. Ama bazıları bunu yapmadı. Türk futbolunda da yapmayanlar oldu. Bu durumu Kulüpler Birliği’nde de yaşadım. Koca koca camiaların başkanları da sustu, Türk futbolunun gerçeklerini söylemediler” ifadelerini kullandı.

“BENİM VİCDANIM RAHAT”

Gevrek, hem Malatya hem de Türk futboluyla ilgili sıkıntıların olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 yıldır kulüpler birliğindeyim. Gelip geçen çok başkan oldu, orada en fazla kalan üç başkandan birisiyim. Biz rakibiz ama Kulüpler Birliği’nde Türk futbolunun menfaati için o masada buluşuyorduk. Bazıları o masada farklı, arkada farklı konuşuyorlardı. Hayretler içinde kaldım. Çok üzgümüz. Şu durumda olmayı Yeni Malatyaspor hak etmiyor. Bugün buraya gelirken hep düşündüm, benim vicdanım rahat. Çıkıp dışarıda “hırsız” ya da başka bir şey deyin, ama benim vicdanım rahat. Hatalarım, eksiklerim var. Ben insanım, hata yapıyorum. Yeni Malatyaspor’un haklarını savunduğum için vicdanım rahat. Allah biliyor. Mali kongre ibra olur ya da olmaz. Elinizi vicdanınıza koyun, dediklerimize ikna olmuyorsanız ibra etmeyin. Ama bunu hür iradenle yap. Tehdit edilerek değil. “İbra etme” diyen vekiller, arayıp da tehdit edenler. Bırakın adam hür iradesini kullansın. Milletin hür iradesine müdahale edilmeye çalışılıyor. Sende gel, ibra edilmemesi için konuş.”

“KİMSE YARDIM ETMEDİ, BEN CEBİMDEN ÖDEDİM”

“Hepimiz üzgünüz, hepimizin acısı var” diyen Gevrek, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Yeni Malatyaspor hak etmediği yerde. Ben sorumluluğu üzerime aldım. Herkesin sorumluluğu var. Avrupa’da da maçları izliyorum, takım düşmüş ama taraftar stadı doldurmuş. Futbolda bunlar olur. Siyasetçilerimize soruyorum; geçen sene çıkıp işadamlarına “para vermeyin” dediniz. Bu kulübe sponsor olmak isteyenleri engellediniz. Peki, neden bunu yaptınız? Yeni Malatyaspor’un menfaatini mi düşündünüz? İyi günde şampiyonluk yaşadık fotoğrafta kendimi ve yönetimi göremedim. Bütün siyasetçiler maşallah oradaydı. Şimdi de gelin bu işi birlikte çözelim. Geçmişi geride bırakabiliriz. Yeni Malatyaspor’un menfaati için kimseyle küsmem, herkesle bir araya gelirim. Bundan 2 ay önce istifa kararı aldık. Başkan adayları da vardı. Daha kongre yokken başkan adayları vardı. O nasıl bir hukuksa onu da anlamadım. Onların zihniyeti “takımı alın bize teslim edin, birde borçsuz teslim edin, parada verin.” Biz arkadaşlarımızın önünü açmak için 2 ay önce istifa ve kongre kararı aldık. İstifa edecektik, “istifa edilirse, lig bitmeden Yeni Malatyaspor sıkıntı yaşar” dediler, ben bunun bedelinin ne olduğunu da çok iyi biliyordum. İstişare ettik, istifa etmedik ve kongre kararı aldık. Başkan adaylarıyla divan kurulu görüştü, arkadaşların hiçbiri elini taşın altına koymadı. Kimse olmadı, kongreyi iptal etmek zorunda kaldık. “Yine gitme” diye yazıyorlar ya bu kulübün menfaati için orada kaldık. Oyuncular gitmesin, sözleşmelerini feshetmesinler diye, kamp ve otel masraflarının hepsini ben cebimden ödedim. 100 milyon edecek oyuncular; Mustafa ve Tetteh gitmesin diye bu oyuncuların parasını cebimden ödedim. Bana bazıları “ödeme ne hali varsa görsün” dediler, ben o kadar emek verdim. Ben başkan olmayacağımı söyledim ama kimse yardım etmedi, bende cebimden ödedim. “Yeni Malatyaspor’a başkan olacağım” diyorsunuz, hazırda bir tablo istiyorsunuz. Öyle bir şey yok. Başka n olacaksanız, sorumluluk alacaksınız, cebinizden para vereceksiniz. Parayı birileri verdikten sonra herkes başkanlık yapar.”

“TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ DÜŞTÜ”

Gevrek, Türk futbolunun iyiye gitmediğini ifade ederek, “Eğer Türk futbolu böyle gitmeye devam ederse büyük sıkıntı olur. Anadolu takımlarına şehir çıkmazsa ya da şirketleşmezse hiçbirisi yaşamayacak. 8 yıldır futbolun içerisindeyim, Konyaspor’da, Kayserispor’da, Sivasspor’da Türk futbolu böyle giderse yaşayamaz. İstanbul’daki takımlar yaşar. Marka değeri düşüyor. Şehir takımları gitti, kim maçları izleyecek? Federasyon, Türk futbolunu bu hale getirdi. Başkanlar konuşamıyor. Türk futbolunu ne hale getirdiniz? Bundan sonda bir değişim olmazsa Anadolu takımı kalamaz. Ancak kendileri bütçe yaparsa kalabilir. Küme düşmemeye oynayacak bir takımın 250 milyon gideri var. Gelir ne kadar 65 milyon nasıl olacak? Birileri yardım ediyor ama Yeni Malatyaspor’a bunu alamadık, birde Sivasspor alamadı. Sivasspor kulübü başkanıyla da konuştum, Avrupa’ya gitmesi ve kupayı almasından dolayı borcu düştü” dedi.

“TAKIM 2 YILDA SÜPER LİG’E GERİ ÇIKAR”

26 Haziran’da olağan seçimli genel kurulu gerçekleştireceklerini dile getiren Gevrek, “Ben aday olmayacağımı açık açık söyledim. Nasıl olsa başkan adayları var. Son günlerde birileri ‘sen devam et’ diyor. Peki, nasıl devam edeceğiz? Bu kulüp Süper Lig’e 2 yıl içerisinde çıkar. Dediğimiz tablo içerisinde çıkar, bu kulübün elinde değerleri var. Kirada olan oyuncularımız var. 4-5 genç oyuncumuza teklif var. Mustafa, Tetteh ve 4-5 genç oyuncumuza teklif geliyor. Ben bu oyuncuları gelen fiyat tekliflerine göre satmadım. Gidiyorum, çalışıyorum, hırsızım ya. Başkan adayı olmayacağımı söylediğim halde teklifler geldi ama satmadım. Hani hırsızdım. Yeni Malatyaspor’a esnaf destek verdi, haklarını helal etsinler. Esnafın paralarını, çalışanlarımızı maaşlarını ödeyeceğiz. Teklif gelen oyuncularımızı yok pahasına gitmesin diye satmadık. Borçları ödeyecek değerlerimiz var” diye konuştu.

“TEK BAŞIMA KALDIM”

Tek başına kaldığını söyleyen Gevrek, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar tek başıma kaldım. 2-3 kişi sayarsınız, tek başıma yaptım ve tek başıma karar verdim. Zaman zaman istişare yaptım ama tek başıma kaldım. Şu an olduğu gibi tek başımayım. Şimdi bakıyorum yönetici arkadaşlarda yokmuş. Saysam 1-2 tane vardır. Hep Süper Lig’de mi olacaksın, düştüğünde de olacaksın. Kimse kalmadı. Çok mu şaşırdık, hiç şaşırmadık. Beklemediğim insanlar oldu. Ben şu an menajerlerle, oyuncularla, çoğu yöneticiyle kötüyüm. Hepsini çağırın, o algı yapanları konuşturun. Kime para vermişim çıkarın. Varsa böyle bir şey kanıtlayın. Sosyal medyada yazılanlarla hakka giriyorsunuz. “Sana kim söyledi” diye soruyorum, “öyle diyorlar” diyor. Öyle olur mu? Sosyal medyada her şey dönüyor, yapmayın bunun vebali çok ağırdır. Vicdan sahibi olan insan bunu yapmaz. Sağda solda “paralar nerede?” diye soruyorlar, 155 milyon TL kur farkı var. Telefonlarınızı elinize alıp hesaplayın. Ondan sonra elinizi vicdanınıza koyun, söyleyin. Bizde başkan arayan siyasetçiler, işadamlarını buraya getiremiyorlar. Diğer kulüpler bunu yapıyor.  “Adil Gevrek’i istifa ettirmek için üzerindeki baskıyı artıralım.” Ben hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım. Beni arayan çok kıymetli, değerli siyasetçilerimiz, işadamlarımızın hiçbirine de saygısızlık yapmadım, Yeni Malatyaspor’un menfaatlerini anlattım. Kimileri saygı gösterdi, kimileri de dediklerini yapmadığım için beni istemiyorlar. Algıyla bu işler olmaz, kanıtları varsa ortaya koysunlar. 2 sene önce siyasilerimize bir mektup yazım, “Pandemi var, 20 milyon paraya ihtiyaç var. Eğer bu parayı ödeyemezsek ilerisi için karşımıza çok farklı tablolar çıkacak. Bu parayı verecek birisi varsa hızlı bir şekilde başkan olsun ya da o parayı vermemiz lazım” dedim. Biz o zaman çırpındık, küme düşmemek için hasta seçmek zorunda kaldık. Bir kısmını ödedik, bir kısmını ödeyemedik. Ödeyemediklerimiz bugün 4-5 milyon Euro’yla karşımıza çıktı. Siyasiler başkan ararken bunları söyledim. “Boş ver kim başkan olursa olsun” dediler. Bunu yüzüme söylediler. “İstifa et” diyen milletvekilleri de bir aday çıkarsın. Seçim var, çıkarın bir aday. Bu parayı gelen adayın üzerine yıkmayın, bende üzerime düşeni yapacağım. Ben neyin ne olduğunu iyi biliyorum. Yeni Malatyaspor’un menfaati için bir araya gelin. Takım uçurumun kenarında gidip geliyor. Yeni Malatyaspor düştüğü yerden çok güçlü çıkar. 5 yıl değil 10 yıl, 10 yıl kalır ligde. Bununla ilgili 3 aydır çalışma yapıyoruz. Borcun sürdürülebilir olması, takımın yeniden Süper Lig’e çıkması için çalışma yaptık. Malatyaspor ile aynı senaryonun içindeyiz. Yapmayın o tecrübeyi Malatyaspor’da yaşadık. Takım kurtulabilir. Bugün oyuncuları satsam 100 milyona satarım. Teklifler elimizde. Yeni Malatyaspor’u kurtaracaksak birlik, beraberlik olalım.”

Malatya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüştüğünü anlatan Gevrek, Vali’den çok umutlu olduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanıyla birlikte takıma sahip çıkacaklarına inandığını söyledi.

YÖNETİM, OY ÇOKLUĞUYLA MALİ YÖNDEN İBRA EDİLDİ

Başkan Gevrek’in konuşmasının ardından mali tablo hakkında bilgi verildi. Divan, mali tabloya ilişkin yapılan konuşmaların ardından oylamaya sundu. Yeni Malatyaspor yönetimi, 4 red oya karşı oy çokluğuyla mali açıdan İbra edildi.

Kulübün faaliyet, denetim, divan, sicil, disiplin kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Faaliyet, denetim, divan, sicil ve disiplin kurulu raporları kabul edildi.

2022-2023 tahmini bütçe görüşüldü. Tahmini bütçe 175 milyon TL gider, 175 milyon TL gelir olarak açıklandı. Tahmini bütçe kabul edildi.

Kongrede kulübün 2021-2022 sezonu gelir ve gider tablosu 158 milyon 707  milyon lira olarak açıklandı.

Yeni Malatyaspor’a daha önceden kulüp başkanlığı adaylığını açıklayan şu anki yönetimde de denetleme kurulunda yer alan Kamil Göksu kongreye katılmadı.

Yeni Malatyaspor’un olağan seçimli genel kurulu ise 26 Haziran’da gerçekleştirecek.

KAYNAK:İHA

                                        

Son Güncelleme: 04.06.2022 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.