banner13

YMS ile Kayseri’nin 12’nci randevusu

Spor Toto Süper Ligin 37.haftasında 14 Mayıs Cumartesi günü Yeni Malatyaspor, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon bitime 6 hafta kala bir alt lige düşen Doğu Anadolu ekibi, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor’u yenerek, finale adını yazdıran Kayserispor karşısında prestij mücadelesi verecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Mayıs 2022 Perşembe 18:54
YMS ile Kayseri’nin 12’nci randevusu

Spor Toto Süper Ligin 37.haftasında 14 Mayıs Cumartesi günü Yeni Malatyaspor, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon bitime 6 hafta kala bir alt lige düşen Doğu Anadolu ekibi, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Trabzonspor’u yenerek, finale adını yazdıran Kayserispor karşısında prestij mücadelesi verecek.

Spor Toto Süper Lig’de sezonun sona ermesine 2 hafta kaldı. Beşinci sezonunda Süper Lige veda eden Yeni Malatyaspor, 37.haftada 14 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Yeni Malatyaspor ile Kayserispor daha önce 9’u Süper Lig, 2’si ise 3.Lig olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 3’ünü Yeni Malatyaspor, 3’ünü de Kayserispor kazanırken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım tarihlerinde ilk kez 1998-1999 sezonunda 3.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşmayı Kayserispor 2-1 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Kayserispor yıllar sonra bu kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan ve gol düellosuna sahne olan karşılaşma da 3-2 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma da 1-1 berabere tamamlandı.

Yeni Malatyaspor ile Kayserispor, 2019-2020 sezonunda yeniden Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 4-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşma 2-1 Kayserispor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım 2020-2021 sezonunda Süper Lig’de bir kez daha karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan karşılaşmayı Kayserispor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

Yeni Malatyaspor ile Kayserispor arasında Süper Lig’de bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu ilk iki Süper Lig maçını kaybeden Kayserispor, daha sonraki yedi karşılaşmada tek yenilgi aldı (2G 4B) ve son dört randevudan puan çıkardı (2G 2B).

Kayserispor'a konuk olduğu beş lig maçının birini kazanabilen Yeni Malatyaspor (1B 3M), tek galibiyetini Süper Lig'deki ilk ziyaretinde aldı (Aralık 2017'de 1-0).

Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçının dördünü kaybeden Kayserispor (1B), daha önceki 25 iç saha karşılaşmasında aynı sayıda mağlubiyet almıştı (13G 8B 4M).

Deplasmanda oynadığı son 14 Süper Lig maçının 12'sini kaybeden Yeni Malatyaspor (2B), bu karşılaşmaların 11'inde gol atamadı. Malatya ekibinin bu süreçteki 2 puanı da 0-0'lık beraberlikler sonucunda geldi (vs Konyaspor & Gaziantep FK).

Süper Lig'de 14 maçtır kalesini gole kapatamayan Kayserispor (3G 4B 7M), tek sezonda daha uzun bir seriyi en son 2016/17'nin ilk 15 karşılaşmasında yaşadı.

Süper Lig'deki son sekiz maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor. Malatya ekibi bu karşılaşmadan da puan çıkaramazsa, lig tarihinde ilk kez bir sezonda iki farklı takım üst üste 9+ yenilgi alacak (diğeri Göztepe).

Süper Lig'de maçın oynandığı haftaya puan tablosunun son sırasında giren takımlara rakip olduğu son yedi karşılaşmanın sadece birini kaybeden Kayserispor (3G 3B), tek mağlubiyetini bu sezon deplasmanda Çaykur Rizespor'dan aldı.

Bu sezon Süper Lig'de ortayla en fazla gol atan takım Kayserispor (19), bu şekilde en fazla asist yapan iki oyuncudan biri Onur Bulut (6; diğeri Max Gradel). Orta sonucu en fazla gole izin veren ekip konumundaki Yeni Malatyaspor (22), aynı zamanda en fazla kafa golü yiyen ekip (16).

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son beş golün üçünde pay sahibi olan Benjamin Tetteh'in (1 gol & 2 asist), Türkiye kariyerinde filelerini havalandıramadığı takımlar arasında Kayserispor'dan (3 maç) daha fazla karşılaştığı tek rakibi İstanbul Başakşehir (4 maç).

Yeni Malatyaspor ile oynadığı üç Süper Lig maçında galibiyet alamayan Hikmet Karaman'ın (2B 1M), en üst ligde 4+ kez karşılaştığı 36 takım arasında mağlup edemediği tek rakibi Gaziantep FK (2B 2M).

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.