banner13

YMS 18 haftadır dipte !

Spor Toto Süper Lig’e beşinci sezonunda bitime 6 hafta kala veda eden Yeni Malatyaspor, 18 haftadır ligin dibinde yer alıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
09 Mayıs 2022 Pazartesi 14:45
YMS 18 haftadır dipte !

Spor Toto Süper Lig’e beşinci sezonunda bitime 6 hafta kala veda eden Yeni Malatyaspor, 18 haftadır ligin dibinde yer alıyor.

Süper Lig’de fırtına gibi geçen ilk 2 sezonunun ardından son 3 sezonu özellikle yönetimsel hatalar nedeniyle sıkıntılı geçiren Yeni Malatyaspor, bu sezon bitime 6 hafta kala lige veda etti. Spor Toto Süper Lig’de kalan son 2 maça çıkacak olan Doğu Anadolu ekibi, gelecek sezon 1.Lig’de mücadele edecek.

Ligin 18.haftasında 15 puanla 18’nci sırada bulunan Yeni Malatyaspor, 19’uncu haftada İstanbul’da Fenerbahçe karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle son sıraya düştü. Ligin 19.haftasında 4 galibiyet, 3 beraberlik, 12’de mağlubiyetle 15 puan toplayan sarı siyahlılar, 18 haftadır ligin son sırasında bulunuyor. Malatya ekibi, son 2 haftayı galibiyetle tamamlasa bile son sıradan kurtulamayacak.

Efsane Gibi Başladı Dipte Bitirdi
Tarihinde ilk kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Yeni Malatyaspor, ilk sezonunda iyi bir performans sergilerken, adından da çokça söz ettirdi ve sezonu 3 puanla 10.sırada tamamladı.

Lig’de özellikle dört büyükler olarak adlandırılan takımlara karşı aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Yeni Malatyaspor için 2018-2019 sezonu ise oldukça farklı geçti. Süper Lig’de fırtına gibi esen sarı siyahlılar, 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile 47 puan topladığı sezonu 5’inci sırada tamamlayarak, Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etti.

Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi’ne 2.Ön Eleme Turu’nda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana ile eşleşti. Olimpija Ljubljana ile Malatya’da oynanan ilk maçta 2-2 berabere kalan sarı siyahlılar, Slovenya’da oynanan rövanş karşılaşmasını Adis Jahovic’in golüyle 1-0 kazanarak, adını 3.Tur’a yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi’ne 3.Ön Eleme Tur’unda Sırbistan ekibi Partizan ile eşleşen Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynanan ilk maçı 3-1 kaybetti. Malatya'da oynanan rövanş maçını 1-0 kazanan sarı siyahlılar, rakibine elenerek, Avrupa’ya veda etti.

Yönetimin teknik direktör ve oyuncu tercihlerinde yanlışları ve kötü yönetim anlayışı, takımın gerileyişine sebep oldu. 2019-2020 sezonunda takımın kimyasıyla oynayan yönetim, bir anlamda sonun başlangıcını da hazırladı. 2019-2020 sezonunda 34 maçta sadece 32 puan toplayabildi ve 16.sırada yer alarak küme düştü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm dünyayı etkisi altına alan ve spor kulüplerini de derinden etkileyen pandemi nedeniyle bir sezonluğuna küme düşmeyi kaldırmasıyla bir kez daha ligde yoluna devam etti.

2020-2021 sezonunda 45 puan toplayan Doğu Anadolu ekibi, yaşadığı sıkıntılı sürece rağmen 15’inci sırada yer aldı ve Süper Lig’de bir kez daha yoluna devam etti.

Yönetimin hatalarından ders çıkarma yerine aynı hataları tekrarlaması sonucu takım, bu sezon ekonomik anlamda darboğaza düştü. Son 2 sezonunda kıl payı kümede kalan sarı siyahlı takım, bu sezon bitime 6 hafta kala ligden düştü.

Son 2 Maçına Çıkacak
Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon son 2 maçına çıkacak. Ligin 37.haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan sarı siyahlılar, 38.haftada sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek.

19.haftada deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı kaybederek, son sıraya yerleşen Doğu Anadolu ekibi, 38.haftada evinde İstanbul ekibiyle oynayacağı karşılaşmayla hem sezonu tamamlayacak hem de Süper Lig’e veda edecek.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.