banner13

Yeni Malatyaspor’da Hamza Hamzaoğlu dönemi!

Yeni Malatyaspor, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile anlaştı. Sarı siyahlı takımla imzalayan Hamzaoğlu, resmi olarak göreve başladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Ağustos 2020 Perşembe 12:12
Yeni Malatyaspor’da Hamza Hamzaoğlu dönemi!

Yeni Malatyaspor, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile anlaştı. Sarı siyahlı takımla imzalayan Hamzaoğlu, resmi olarak göreve başladı.

Süper Lig’de yoluna devam edecek olan Yeni Malatyaspor, uzun süredir devam eden teknik direktör sorununu çözdü. Hikmet Karaman ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran sarı siyahlılar, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, teknik direktörlük için Hamza Hamzaoğlu ile anlaşmıştır” denildi.

HAMZA HAMZAOĞLU KİM?

Yeni Malatyaspor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, kariyerinde daha önce şu an amatör kümede olan Malatyaspor’u çalıştırmıştı. Hamzaoğlu’nun kariyerinde bir Türkiye Şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1’de Türkiye Süper Kupası bulunuyor.

50 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, Konyaspor, Rizespor ve Ankaraspor’da yardımcı antrenör görevlerinde bulunduktan sonra 2008-2009 sezonunda Malatyaspor’da teknik direktörlük görevinde bulundu. Eyüpspor, Denizlispor, Akhisar Belediye, Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Erzurumspor takımlarını çalıştıran Hamzaoğlu, sezonu Gençlerbirliği’nin başında tamamladı.

Hamzaoğlu’nun antrenörlük hayatı 2004-2005 sezonunda İstanbulspor’da bir dönem oyuncusu olduğu Saffet Susiç’in çalıştırdığı Konyasportakımında yardımcı antrenörlükle başladı. Hamzaoğlu, kariyerinde özel bir yeri olan Susiç’in Konyaspor’dan sonra Çaykur Rizespor’da da 2 sezon yardımcılığını yaptı ve 2008’de yine Saffet Susiç ile bu kez Ankaraspor’da çalıştı.

Tecrübeli teknik adam, 2008-2009 sezonunun devre arasında Malatyaspor’un teknik direktörlük teklifini kabul etti. Daha takımını çalıştırmaya başladığı ilk günlerde oyuncuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle idmana çıkmama kararıyla karşı karşıya kaldı. Takımındaki birçok iyi oyuncuyu ekonomik sebeplerle kaybeden Hamzaoğlu, devre arası kampına büyük sıkıntılarla başladı. Takımını Kayserispor ile oynayacakları Türkiye Kupasımaçına yalnızca 10 lisanslı oyuncuyla hazırlayabildi. Öncesinde 4 genç oyuncuya kendilerine takım bulmaları için izin vermesine karşın şartlar gereği bu oyuncuları geri çağırarak biri kaleci olmak üzere 14 kişilik kadroyla takımı hazırladı. Genç oyuncularla 1. Ligmaçlarına çıkan Hamzaoğlu, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle yönetim tarafından ligin bitmesine 9 hafta kala görevden alındı. Hamzaoğlu ilk teknik direktörlük kariyerini Malatyaspor’da 12 lig maçında 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve Türkiye Kupası’nda 3 maçta 3 mağlubiyet ile tamamladı. Hamzaoğlu ayrıldıktan sonra Malatyaspor kalan 9 haftada 7 mağlubiyet 2 beraberlik aldı ve ligi son sırada tamamlayarak küme düştü.

Hamza Hamzaoğlu, 2009-10 sezonunun 5. haftasında Eyüpspor’la anlaştı. 2 puanla son sırada aldığı Eyüpspor’u yukarılara taşıdı ve Final grubuna katılma şansını son maçta kaçırdı.

Hamzaoğlu, 1 Aralık 2014 tarihinde Cesare Prandelli’nin gönderilmesinin ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi. Galatasaray’da hem futbolcu hem teknik adam olarak Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ilk isim olan Hamzaoğlu, aynı sezon Türkiye Kupası’nı da kazanarak yine hem futbolcu hem teknik adam olarak kulüp tarihinde çifte şampiyonluk elde eden ilk teknik direktör oldu ve kulüp tarihine geçmeyi başardı.

Tecrübeli teknik adam, 13 Haziran 2015 tarihinde 3 yıllık sözleşme daha imzaladı. 8 Ağustos 2015 tarihinde Bursaspor ile yapılan Türkiye Süper Kupası maçını kazanarak Galatasaray teknik direktörlüğü görevindeki üçüncü kupasını aldı. 18 Kasım 2015 tarihinde yönetimle ters düşmesi nedeniyle Galatasaray teknik direktörlüğü görevinden alındı.

Hamzaoğlu sırasıyla Konyaspor, Rizespor, Ankaraspor, Malatyaspor, Denizlispor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gençlerbirliği takımlarında görev yaptı.

FERDİ DURDU, YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV

Anahtar Kelimeler:
Yeni MalatyasporSüper Lig
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.